У Львові відшкодовуватимуть частину відсотків кредитів місцевих виробників

14:00 4 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про затвердження «Положення про відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету Львова частини відсотків за кредитами».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич доповіла на сесії: «Це дуже важливе питання. Такий механізм ми пробуємо започаткувати вперше. Йде мова про суб’єктів господарювання виключно виробників, яким з міського бюджет ми пропонуємо відшкодовувати кредитні ставки за кредитами. Для цього ми напрацювали чітку схему. Конкурсною комісією ми будемо розглядати усі звернення. Мінімальна сума може бути 200 тисяч гривень, максимальна один мільйон гривень. Прошу підтримати для полегшення роботи виробників малого бізнесу»,

Ірина Кулинич також розповіла: «Проектом ухвали визначено такі критерії відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету Львова частини відсотків за кредитами – суб’єкт господарювання зареєстрований у Львові. суб’єкт господарювання здійснює безперервну господарську діяльність вподовж останніх 12 місяців, суб’єкт господарювання є платоспроможним, а не має заборгованості перед бюджетними та соціальними фондами, кредити надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу, які працюють у межах тих видів діяльності згідно з КВЕД 2010, що підпадають під перелік усіх груп Розділів 10 «Виробництво харчових продуктів», 13 «Текстильне виробництво», 14 «Виробництво одягу», класу 17.12 групи 17.1 та класів 17.21, 1729 групи 17.2 розділу 1 «Виробництво паперової маси, паперу та картону» та групи 18.1 розділу 18 «Поліграфічна діяльність, тиражування записаної інформації» на придбання устаткування, обладнання, інших основних засобів виробничого призначення, суб’єкт господарювання здійснює виробництво продукції на території Львова».

«У міському бюджеті Львова на реалізацію «Положення про відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету Львова частини відсотків за кредитами» передбачено три мільйони гривень. Ухвалу прийнято з доповненням голови комісії фінансів і планування бюджету. Доповнено критерії відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету Львова частини відсотків за кредитами такими пунктами – середня заробітна плата на підприємстві має перевищувати сім тисяч гривень, а кількість найманих працівників має бути неменше п’яти», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів