У Львові призупинятимуть роботу котелень

12:37 22 жовтня 2020 р.

Фото до новини

У Львові з 16 жовтня розпочався опалювальний сезон. Однак, з огляду на потепління, там, де є технічна можливість, на день котельні будуть призупиняти, а де такої можливості немає, котельні працюватимуть на мінімальному режимі.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках. Це дозволить не залежати від теплопостачальної організації, зменшити споживання теплової енергії і менше плати за опалення.

«Треба робити все можливе, щоб люди менше платили в таку теплу погоду. Ми робимо все можливе, щоб платежі буди мінімальними, або щоб їх взагалі не було, якщо люди не будуть брати тепло», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як уточнила Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства, 98% будинків міста мають прилади обліку тепла в будинках, тому можуть самостійно вирішувати, чи брати теплоносій, чи економити.

«На сьогоднішній день ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 працюють на мінімальних параметрах, але в межах нормативів. Вночі ми подаємо трошки більше теплоносія, щоб людям було комфортно. Крім того, мешканці мають можливість регулювати подачу тепла в своїх будинках засувками — можуть вимикати подачу тепла. У Львові у 98% будинків встановлені лічильники, які облікують подачу тепла, тому ситуація є регульована, люди самі можуть контролювати подачу тепла. Якщо люди не будуть брати тепло, перекриють засувкою подачу тепла, то оплачувати за тепло вони не будуть», — розповіла Ірина Маруняк.

За інформацією тепловиків найпростіший спосіб регулювання подачі теплової енергії безпосередньо в будинках: відкрити або закрити подачу теплоносія на будинковому вводі. Робити це потрібно в такий спосіб:

    - при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +6… +80С — повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);

    - при зниженні температури зовнішнього повітря нище +6… +80С подача теплоносія відновлюється.

Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли ця особа живе в цьому будинку.

Часткове прикриття теплового лічильника (запірно-регулюючої арматури) не допускається.

Нагадаємо, мер Львова повідомив, коли в місті розпочнеться опалювальний сезон.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів