У Львові планують звужувати літні майданчики і стесувати бруківку

16:17 1 квітня 2024 р.

Фото до новини

У місті запрацював новий порядок розміщення літніх майданчиків.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За даними управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, в місті запрацював новий порядок розміщення літніх майданчиків.

«Є взірець заяви і перелік відповідних документів. Підприємці подають необхідні документи до управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, а ми готуємо паспорт. Далі вони звертаються до ЛКП «Адміністративно-технічне управління», де укладають договір оренди. Спершу усім видають дозвіл на рік, а після цього, залежно від зонування, - на 2-3 роки. Це спрощена процедура, щоб зменшити кількість документів для підприємців», – розповіли в управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

В мерії зазначили, що в попередні роки найбільше видавали дозволів на 500 літніх майданчиків. Проте у зв’язку з війною зараз у місті є тенденція до зменшення кількості таких майданчиків.

Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова, зазначає, що в місті триває облаштування доступності. За останні кілька років у Львові практично зникли майданчики на дерев’яних настилах, тож літніми майданчиками можуть скористатись і люди на кріслах колісних.

«Є визначальною ширина майданчика. Вони часто розміщуються на хідниках. Якщо брати центральну частину міста, ми пильнуємо, щоб був достатній проїзд для ширини крісла колісного. І дуже багато майданчиків ми планомірно звужуємо. Цей процес досить балісний для підприємців, адже це 3-4 додаткових місця, але це необхідно. Ми повинні йти на компроміс функціонування бізнесу і зручного громадського простору для всіх», – зазначив Антон Коломєйцев.

Читайте також: Літній майданчик у Львові без дозволу відкрили біля музею

Нині з південного боку площі Ринок облаштовують «доріжки доступності». Їх планують облаштувати з усіх боків Ратуші.

«З північного боку площі Ринок є хідник, який повністю заповнений літніми майданчиками. Це більші заклади громадського харчування, для яких цей майданчик є визначальним. Можна його зрізати  вдвічі, але це поставить під ризик функціонування бізнесу, а людям все одно буде важко пересуватися тим хідником, адже там є стовпи та ліхтарі, які складно об’їхати. Тому з підприємцями дійшли рішення зробити смугу шириною понад два метри для руху крісел колісних аналогічно до тієї, яку зараз облаштовують з іншого боку Ратуші. Цей процес буде планомірний і треба буде часу, щоб це облаштувати.

В середмісті в нас є багато вулиць, заповнених закладами харчування. Якщо скасувати всі літні майданчики, то напевно ці всі заклади просто закриються, така реальність. Якщо ж усі майданчики перенести на дорогу, то не зможе проїхати пожежна машина, а це дуже важливий аспект. Тому ми мусимо рухатися поступово стесуванням бруківки за позабюджетний кошт і формуванням інклюзивних проходів», – розповів Антон Коломєйцев.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів