У Львові підтримають проєкти подвійного призначення

17:19 6 березня 2024 р.

Фото до новини

Підприємці, які виготовляють товари подвійного призначення для застосування як у цивільних, так і у військових цілях, можуть отримати 300 тис. грн підтримки від міста.

У Львівській міській раді оголосили конкурс на ваучерну підтримку проєктів подвійного призначення. Реєстрація триває до 5 квітня включно. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

За даними департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, ваучер на проєкти подвійного призначення можуть отримати юридичні та фізичні особи-підприємці, зареєстровані на території Львівської міської територіальної громади. Це стосується тих підприємців, які розробляють, створюють, впроваджують та реалізовують інноваційну продукцію з подвійним призначенням у сфері охорони здоров’я, безпеки та оборони.

«Йдеться про товари та проєкти, які роблять звичайні компанії, що раніше виробляли, наприклад, одяг, а тепер – кровоспинні бинти чи військову форму. Тобто це ті підприємства, які перепрофілювали свою діяльність і тепер виготовляють продукцію подвійного призначення. Це вся продукція, яка стосується оборони, безпеки і охорони здоров’я: реабілітація, протезування.

Зараз чимало підприємств перепрофілювались і виготовляють корисні речі для безпеки та оборони нашої держави. Тому ми хочемо підтримати в цій вкрай важливій справі наших виробників за допомогою ваучера на 300 тисяч гривень», – розповіла Юлія Трохимчук, фахівчиня управління економіки Львівської міськради.

Ваучер на проєкти подвійного призначення надається на:

-   придбання обладнання, сировини, комплектуючих, інших технологічних та спеціалізованих транспортних засобів;

-   закупівлю ліцензійного програмного забезпечення;

-   відшкодування витрат підрядним організаціям за надання послуг, якщо такі є складовими виробничого процесу;

-   придбання/оренда нерухомого майна, що використовується в комерційних цілях.

Для участі в конкурсі необхідно подати:

1. Заяву;

2. Проєкт розвитку бізнесу згідно з аплікаційною формою;

3. Комерційну пропозицію сервісної компанії.

Пакет документів необхідно подати до департаменту економічного розвитку через Центри надання адміністративних послуг (в тому числі через Електронне звернення: https://city-adm.lviv.ua/services/application ) не пізніше 5 квітня включно.

Форми бланків шукайте за посиланням.

Термін на реалізацію проєкту – пів року з моменту оголошення результатів конкурсу. Відшкодування коштів відбувається після реалізації проєкту на підставі підтверджувальних документів: копій договорів, актів виконаних робіт/наданих послуг, копій платіжних документів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів