У Львові не працювали графіки вимкнення. У Львівобленерго пояснили причину

17:02 27 травня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 27 травня, зокрема споживачам першої групи сьогодні не вимикали електроенергію. Обов'язкове вимкнення, згідно з графіком, мало бути з 13.00 до 15.00, ймовірне — з 15.00 до 17.00

Про це DailyLviv.com повідомили львів'яни.

Як пояснили у Львівобленерго, це відбулося тільки завдяки споживачам: коли населення самостійно зменшує користування потужними приладами, а бізнес дотримується графіків обмеження потужності.

Зважаючи на дефіцит потужності в енергосистемі України, щодня НЕК «Укренерго» формує дозволений обсяг електричної потужності (ліміт), який можна споживати на певній території протягом визначеного часу доби.

Якщо споживання електроенергії перевищує дозволений ліміт — застосовують графік погодинних відключень. 

На Львівщині споживачі у графіку поділені на шість груп, кожна з яких почергово вимикається. Доба у графіку поділяється на такі зони: 

• зелений колір — електроенергія подається, 

• помаранчевий колір — відключення,

• білий колір — можливе відключення за необхідності. 

"У випадку дії графіку погодинних відключень радимо бути готовими бути без електроенергії споживачам як в «помаранчевій», так і «білій» зоні. 

Якщо у певний момент ситуація в енергосистемі стає кращою або ж споживання відбувається у межах дозволених лімітів, тоді є можливість подати електроенергію на довший період і енергетики це роблять. 

Тобто, якщо діє графік погодинних відключень, за графіком у Вас «помаранчева» або «біла» зона, а у Вас світло є — отже, вдалось зменшити потужність споживання в межах дозволених лімітів без примусових відключень. 

Це відбувається тільки завдяки споживачам: коли населення самостійно зменшує користування потужними приладами, а бізнес дотримується графіків обмеження потужності. 

Тобто, чим активніше ми відмовляємось від користування потужними електроприладами, насамперед у пікові вечірні години — тим більша ймовірність, що відключень за графіком у «білій» чи навіть «помаранчевій» зоні графіку не буде"- пояснили у Львівобленерго.

Зокрема сьогодні, 27 травня, споживачам першої групи сьогодні не вимикали електроенергію. Обов'язкове вимкнення, згідно з графіком, мало бути з 13.00 до 15.00, ймовірне — з 15.00 до 17.00

Нагадаємо, раніше енергетики повідомляли, що 27 травня зранку Львівщина почне жити за графіками вимкнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів