У Львові ліквідовують Залізничнетеплоенерго

18:09 25 травня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянули ухвалу «Про припинення ЛКП «Залізничнетеплоенерго» шляхом приєднання його до ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, усі працівники ЛКП «Залізничнетеплоенерго» будуть переведені у ЛМКП «Львівтеплоенерго» - вже є розроблений відповідний штатний розпис. В результаті об’єднання буде змога оптимізувати виробничі процеси і економити кошти – а це 30 млн грн на місяць.

«Об’єднання двох теплоенерго, найперше, дасть можливість оптимізувати виробничі процеси, які є на цих підприємствах. Відтак покращити якість послуг, які вони надають, а також економити бюджетні кошти, які ми виділяємо на дотування цих підприємств. Так, станом на зараз, ми змушені дотувати ці підприємства через різницю в тарифах. Це приблизно 633 млн грн на рік. А це чимала сума. Дотуємо, бо на сьогодні діють тарифи на теплопостачання 2018 року, в яких заробітна плата закладена на рівні 5200 грн. Відтак, щоб підприємства могли виплачувати більшу зарплату своїм працівникам, мусимо їх дотувати з міського бюджету», - розповідає Ірина Маруняк.

Якщо говорити про економію коштів внаслідок об'єднання Залізничнетеплоенерго і Львівтеплоенерго, то вона буде складати 30 млн грн на місяць. Це завдяки зменшенню споживання електроенергії, газу, покращенню логістичних процесів роботи.

«Раніше ми проводили зустрічі з працівниками підприємств і керівниками їхніх профспілок. 4 рази була зустріч в ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Працівників найбільше хвилює, щоб за ними збереглися їхні робочі місця. Наголошую, що кожна людина, яка працює в Залізничнетеплоенерго, буде переведена у Львівтеплоенерго, і буде мати своє робоче місце. За винятком АУП (адміністративно-управлінського персоналу) – це директор, його заступник і головний інженер, бухгалтерія. Вони будуть переведені на інші посади і будуть мати трішки меншу заробітну плату. Відповідний штатний розпис ми вже розробили і ознайомили з ним працівників Залізничнетеплоенерго.

Тому об’єднання дасть нам можливість, у стратегічному плані, дивитися ширше на ситуацію з теплопостачанням у місті – які мережі першочергово потрібно замінити, які котельні ремонтувати, яким чином закупити газ. Адже ми свідомі, що його ціна не завжди буде такою, як зараз. Завдяки об’єднанню ми можемо економити кошти, і за працівниками будуть збережені робочі місця», - пояснила посадовиця.

Після обговорення розгляд ухвали «Про припинення ЛКП "Залізничнетеплоенерго" шляхом приєднання його до ЛМКП "Львівтеплоенерго» перенесли на наступне засідання сесії Львівської міської ради.

57 будинків, які обслуговує Залізничнетеплоенерго, сьогодні отримають гарячу воду: вулиці

Вода з економією чверть млн грн: на насосній станції Північна-35 встановлюють нове обладнання

Вибух стався при розпалюванні котла: у Львові повідомили подробиці НП на Залізничнетеплоенерго

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів