У Львові колишній цех стане адмінспорудою з офісами і харчівнями

13:08 22 лютого 2021 р.

Фото до новини

А на прилеглій території - для краси - посадять дерева і кущі.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Як зазначають у департаменті містобудування, колишній штамповано-інструментальний цех «Львiвського заводу гiдромеханiчних передач», що на вул. Стрийській, 45, планують переформатувати. Цех реконструюють під адміністративну споруду з елементами комерції: офіси, приміщення громадського харчування. Інвестором цього проекту, вочевидь, буде компанія київського бізнесмена, власника мережі «Фуршет» Ігоря Баленка, доповнили у Zaxid.net.

Також планують вбудувати місця для паркування в частині першого поверху, а на прилеглій території посадити дерева і кущі.

«Йдеться про нежитлову будівлю - колишній штамповано-інструментальний цех «Львiвського заводу гiдромеханiчних передач». Зараз фасад споруди у поганому стані, навіть аварійному - час від часу з нього обсипається штукатурка і відвалюються шматки цегли. Сихівська райадміністрація не раз вимагала від власника вжити заходів, аби убезпечити пішоходів, які ходять тротуаром повз.

На одному з останніх засідань Архітектурно-містобудівна рада погодила проект реконструкції будівлі. Двоповерхову споруду демонтувати не будуть. За проектом, всі роботи проведуть у межах того фундаменту, що є зараз. Цех реконструюють під адміністративну споруду з елементами комерції: офіси, приміщення громадського харчування. Жодного житла.

На містобудівній раді виникла дискусія щодо місця під паркінг. Власник будівлі пропонував облаштувати паркомісця на ділянці поруч, але врешті міські архітектори наполягли: місця для паркування будуть вбудовані в частині першого поверху, а на ділянці поруч слід облаштувати громадський простір. На навколобудинковій території також мають висадити дерева й кущі. Зараз їх там немає.

У якому стані зараз будівля і який вигляд матиме оновлений фасад цеху на Стрийській, 45 — на фото", — зазначають у департаменті містобудування ЛМР.

Як додає Zaxid.net, земельна ділянка, на якій розташована закинута будівля заводу, перебуває в комунальній власності. До 2028 року її орендує ПрАТ «Львiвський tзавод гiдромеханiчних передач». Крупними акціонерами цього товариства, за даними YouControl, є зареєстровані на Віргінських островах компанії «Авейн лімітед» та «Плімсол Інвестментс Лімітед», а також українське ТОВ «Н.С.К. СІТІ».

ТОВ «Н.С.К. СІТІ» входить у групу компаній «Фуршет», компанії якої контролює мільйонер, депутат Київради від «ЄС» Ігор Баленко. Власниками ТОВ «Н.С.К. СІТІ» є власне Ігор Баленко та його бізнес-партнери Віталій Ткаченко та Ілля Битко.

Невідомо, чи АМКУ дозволив Сільпо придбати торговельну мережу Фуршет у Львові

У Львові зупинили будівництво багатоповерхівок та 24,5-метрового готелю на вул. Антоновича-Грюнвальдській

Забудовник-порушник на Малоголосківській відкупиться квартирами від Львівської міськради - був прецедент

У Львові три готелі отримали дозвіл на розміщення казино

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів