Забудовник-порушник на Малоголосківській відкупиться квартирами від Львівської міськради - був прецедент

20:52 17 лютого 2021 р.

Фото до новини

Міська ДАБК Львова оштафувала забудовника району Під Голоском на 150 тис. грн і видала п'ять приписів про усунення порушення вимог містобудівного законодавства.

Міська ДАБК оштрафувала ТОВ «МС-МК 8», що будує багатоповерхівку на вул. Малоголосківській, 12б, на майже 150 тис. грн. Замість цокольного в будинку збудували повноцінний поверх.

Про це написав Захід.нет. 

У вересні 2018 року компанія «МС-МК 8» отримала від ЛМР містобудівні умови та обмеження на будівництво житлового будинку висотою 33,7 м. У червні 2020 року міська рада скасувала містобудівні умови і обмеження через численні порушення під час будівництва. На той час забудовник збудував уже три поверхи.

Тоді заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач пояснював, що МУО видали на 60% забудови земельної ділянки, однак забудовник зайняв 90% території – замість підземного паркінгу він збудував наземний. Окрім того, частково будівництво ведуть у межах червоних ліній, де за генпланом мала б пролягати магістраль.

Забудовник оскаржив у суді рішення виконкому й торік у липні Львівський окружний адміністративний суд поновив компанії містобудівні умови та обмеження. 22 грудня Західний апеляційний господарський суд остаточно відмовив ЛМР у позові про заборону ТОВ «МС-МК 8» продовжувати будівництво на вул. Малоголосківській, 12б.

Як повідомили в департаменті містобудування ЛМР 17 лютого, після перевірок ДАБК видала п'ять приписів про усунення порушення вимог містобудівного законодавства та будівельних норм.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, власником компанії «МС-МК 8» є Андрій Мазур. Упродовж 2016-2019 рр. він був директором компанії «МС Імперіал». Ця компанія збудувала ЖК «Хмельницький парк» на самовільно захопленій ділянці на вул. Богдана Хмельницького, 230а. У 2017 Львівська міськрада уклала з забудовником мирову угоду, згідно з якою будівництво узаконили, натомість міськрада отримала в ЖК 39 квартир.

Верховний Суд узаконив багатоповерхівки на Під Голоском у Львові

До 2020 року Львів може збільшитися на 250 тисяч мешканців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів