У Львові хочуть відновити всі дороги, що були відремонтовані до ЄВРО-2012

16:29 8 травня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні стартували ремонтні роботи на проспекті Чорновола.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Підрядна організація ТзОВ «Онур», на замовлення Шевченківської районної адміністрації, на відрізку від вул. Під Дубом до вул. Хімічної, проводить повну заміну верхнього покриття, заміну бордюрів, колодязів і люків. Як наголошує Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, у планах департаменту на цей рік привести до належного стану усі дороги, які ремонтували 12 років тому до футбольного турніру ЄВРО-2012. Проспект Чорновола - одна з таких доріг.

«Проспект Чорновола – це важлива магістральна дорога міста. Її ремонтували ще до ЄВРО-2012, тобто 12 років тому. Тому від сьогодні і до кінця тижня триватимуть роботи зі заміни верхнього шару асфальтобетонного покриття на відрізку від вул. Під Дубом до вул. Хімічної.

Відзначу, що до цього часу ми проводили лише ямковий ремонт, ремонт тріщин. Та на такій дорозі ямковий ремонт не дасть бажаного результату, тому тут проведемо повну заміну верхнього шару асфальту. Спочатку підрядна організація «Онур» проведе фрезерування – зрізання пошкодженого шару асфальтобетонного покриття, проведе ремонт бордюрів, ремонт оглядових колодязів, люків і тоді постелить новий верхній шар асфальту. Площа робіт - 6700 м2. Договір з підрядником укладено на 10 млн грн», - розповідає Орест Тимчишин.

За його словами, також є план дій, щодо ремонтних робіт на усіх дорогах, які були відремонтовані до ЄВРО-2012. Однак все залежатиме від фінансування. Роботи розпочали з пр. Чорновола, позаяк ці роботи були заплановані ще на початку бюджетного року, проведено всі необхідні процедури і є фінансування.

На час ремонтних робіт рух транспорту на проспекті повністю не перекривають - роботи виконують почергово на смугах. Відтак, сьогодні роботи тривають на смузі в напрямку «від центру», а на смузі «до центру» організовано реверсний рух. Через кілька днів смуги поміняють – на смузі «до центру» розпочнуть ремонт, а смугу «від центру» відкриють для проїзду.

«Громадський транспорт по пр. Чорновола курсує без змін, за винятком тролейбуса №33. Його довелося тимчасового призупинити. У зв’язку з цим ми підсилили автобусний маршрут №46, щоб компенсувати відсутність тролейбуса.

Натомість водіїв приватного транспорту просимо оминати цей відрізок дороги і здійснювати об’їзд по вул. Замарстинівська, вул. Варшавська, вул. Джерельна», - повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Ремонтні роботи на пр. Чорновола планують завершити до кінця тижня, і за сприятливих погодних умов, повністю відкрити для руху транспорту обидві частини проспекту у суботу зранку.

Нагадаємо, департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради відобразив усі перекриття доріг у Львові на онлайн-карті. На мапі прикріплено схему організації дорожнього руху на час ремонтних робіт і вказано терміни перекриття.

У Львові дозволили рух зустрічною смугою в обох напрямах

Велодоріжка на проспекті Чорновола у Львові коштуватиме майже 14 млн гривень

Дві житлово-торговельні вежі на 24 та 15 поверхів збудують на пр. Чорновола у Львові замість універсаму

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів