У Львові ініціюють створення дорадчого органу при ЛМР, який би допоміг вижити малому бізнесу в часи пандемії

15:30 10 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Попри гарне звітування і піар, жодної ефективної програми захисту Львівcька міська рада за час карантину не зробила. Люди втратили і продовжують втрачати свій бізнес. А, замість підтримки, від влади вони мають тиск і репресії.


Відео: Львівський пресклуб

Про це розповіла Марія Марущак, підприємиця, представниця партії “За майбутнє”, пише DailyLviv.

- Здавалося б, у такі скрутні часи влада має захищати людей, але все відбувається  навпаки, - сказала вона на засіданні «Безробіття на Львівщині: як його зменшити?» у Пресклубі. Ми бачимо, як міська влада забирає у людей МАФи під приводом того, що ці підприємці працюють із порушеннями, хоча насправді вони давно виправили недоліки в роботі своїх підприємств. У свою чергу, центральна влада убиває мікробізнес законом про тотальну фіскалізацію. На підприємців з першого разу накладають «космічні» штрафи у випадку виявлення того чи іншого порушення. Люди просили: дайте, бодай, трохи часу для адаптації, ми не знаємо, як ця система працює, помилки неминуче будуть. Ні, не дали. Люди бояться, що опиняться в борговій ямі. Все частіше мої знайомі або закривають свої невеликі магазинчики чи інші підприємства. Залишаються без роботи самі і звільняють найманих працівників.

То чи варто дивуватись, що Львів накрила хвиля безробіття?

Якби влада не допомагала, а, бодай, не втручалась, мікробізнес потрохи оговтався би від наслідків пандемії:

- Малий бізнес, як природа, він здатен самовідновлюватись. Але якщо його нещадно нищити – гине, - зауважила підприємиця.

Марія Марущак вважає, що новообрана влада має створити постійну комісію або дорадчий орган при Львівькій ОТГ, який би консультував, учив, а не залякував і карав.

-  Важливо вже після 25 жовтня мати таку комісію, яка би засідала щотижня і пояснювала всі нюанси підприємцям у різних сферах діяльності. Щоб ми разом шукали нові шляхи виходу з кризи, консультувались, радились, обмінювались досвідом, давали ті чи інші пропозиції. Влада має співпрацювати із підприємцями, а не влаштовувати репресії проти них. Нині, коли ми приходимо до органів місцевого самоврядування, жодної корисної інформації для себе не отримуємо, – наголосила підприємиця.

У Львові поставили під сумнів офіційну статистику з безробіття і спрогнозували соціальний вибух.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів