У Львівській облдержадміністрації пояснили, що насправді будує мерія Львова на Пластовій, 13

19:26 27 серпня 2020 р.

Фото до новини

Те, що керівництво Львівської міської ради прагне збудувати за кредитні кошти ЄБРР, легше назвати не заводом з утилізації твердих побутових відходів, а сортувальним комплексом чи станцією, що залишатиме без переробляння 40-70% ТПВ.

Засідання 27 серпня 2020 року
Відео: Львівський пресклуб

Що з цими відходами робити далі – знову владі Львова буде невідомо. За такого господарювання сміттєва криза не вирішиться, а лише з року в рік загострюватиметься, вважає Тарас Зозуля, заступник директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації. Про це він заявив у Львівському пресклубі на засіданні «Наскільки вирішує проблему сміття у Львові завод з переробки твердих побутових відходів, який будує міська влада?».

- Як ви знаєте,  Львівській облдержадміністрації неодноразово доводилося вирішувати проблему із львівським сміттям, зокрема із твердими побутовими відходами, оскільки  місто потерпало від сміттєвої кризи, - нагадав Тарас Зозуля.  – Зараз наша позиція чітка: місту потрібен завод з утилізації. А те, що будується на вулиці Пластовій – це не зовсім завод з переробки твердих побутових відходів, а радше сортувальна станція або комплекс, де застосовується механічно-біологічна обробка. Запустити одну лінію з переробки, а потім думати, куди подіти 60-70% відходів – це погане вирішення проблеми.

Тарас Зозуля наголосив, що при будівництві сміттєвого закону мусять бути дотримані норми будівництва, законодавства, і при цьому влада обов’язково мусить також прислухатись до думки громади. 

Він також вважає, що на Львівщині можна було би спорудити сучасний сміттєпереробний комплекс із залученням іноземних та українських інвесторів. 

- Але є проблема: будувати такий завод на 50-100 тисяч тонн нерентабельно, він не може простоювати. У нас були інвестори, які вже давно на цьому ринку, вони приходили з дуже цікавими пропозиціями. Але від влади міста ми так і не почули відповіді, чи віддаватимуть львівське сміття на такий завод. Хоча запитували ми про це неодноразово, – зазначив Тарас Зозуля. 

Верховний Суд опосередковано підтвердив заборону будівництва сміттєпереробного заводу у Львові.

ЄБРР кредитує у Львові побудову сміттєзаводу застарілої технології і на аварійній ділянці, - експертка.

Львів будує бюджетоспалювальний завод, від яких відмовляються у Польщі і яким не вірять у Здолбунові, - експертка.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів