У Львівобленерго пояснили, чому вимикають світло не за графіком

11:51 16 липня 2024 р.

Фото до новини

Енергетики перелічили п'ять причин позапланових вимкнень.

Про це інформує Львівобленерго, пише DailyLviv.com.

Енергетики перелічили п'ять причин позапланових вимкнень.

Перша причина. Упродовж доби НЕК "Укренерго" дає додаткові розпорядження щодо обмеження споживання, як це відбувається сьогодні (16 липня). Починаючи з другої ночі за вказівками НЕК "Укренерго" графік на добу змінюється, застосовуються додаткові черги, тому відключень стає більше. І така ситуація може повторюватися у будь-який час.

Друга причина. Через впровадження графіків доводиться кілька разів на добу вимикати та вмикати подачу електроенергії з різних підстанцій. Це може спричинити проблеми в роботі обладнання, яке не витримує такої інтенсивності перемикань. Відтак, затримка у відновленні електропостачання після ГПВ може бути пов’язана не лише з доїздом оперативної бригади до підстанції, а й через проблеми з включенням безпосередньо на підстанції.

Читайте також: Через аномальну спеку світові електромережі виходять з ладу

Третя причина. Відсутність електроенергії через негоду. Потужні грози, які пройшлись Львівщиною в ніч з неділі на понеділок, призвели до пошкодження електромереж та знеструмлення споживачів. Протягом доби енергетики працювали над усуненням наслідків негоди. Ці вимкнення не пов’язані з графіками.

Четверта причина. Аварія в електромережах. І в мирний час трапляються ситуації, коли з тих чи інших причин обладнання аварійно виходить з ладу. Як наслідок, протягом певного часу споживачі залишаються без електроенергії — на час перемикання на резервні лінії або на час ремонту. Ці вимкнення також не пов’язані з графіками.

П’ята причина. Планові ремонтні роботи. Попри все, необхідно готувати електромережі до осінньо-зимового періоду. Тому проводять планові ремонтні роботи, іноді для цього необхідно знеструмити електромережі. Про планові ремонти адресно попереджають споживачів заздалегідь у чат-ботах.

Нагадаємо, 16 липня на Львівщині запровадили додаткові вимкнення світла.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів