У ЛОВА розповіли, на якому місці Львівщина серед регіонів України за доходами бюджету

11:52 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Надходження до бюджету Львівщини станом на 1 червня проаналізували у департаменті фінансів Львівської ОВА.

У черговому рейтингу регіонів України в частині доходів бюджету, Львівщина, як і раніше, третя за обсягом надходжень податків до загального фонду місцевих бюджетів.

Очолює рейтинг Київ зі 36,7 млрд грн, друга – Дніпропетровщина (20 млрд грн), далі – Львівська область - 13,2 млрд гривень. Про це повідомляють у департаменті фінансів Львівської ОВА, пише DailyLviv.com.

Також, у департаменті розповіли, що за динамікою надходжень, порівняно з відповідним періодом 2023 року, Львівська область на 1 червня – дев’ята, втрачено дві позиції, порівняно з 1 травня.

Щодо видів надходжень, то найкращі позиції Львівщини: за динамікою надходжень плати за землю – 4 місце, податку на прибуток підприємств – 6, податку на доходи фізичних осіб – 7. 

Близький до середнього рейтинг Львівщини стосовно темпів зростання надходжень податку на нерухоме майно, плати за надання адмінпослуг, єдиного податку. Водночас за динамікою акцизного податку, в основному коштом зменшення надходжень акцизу з тютюнових виробів, Львівська область суттєво поступається, випереджаючи лише Луганську область.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів