У ЛОВА повідомили, скільки коштів скерували на годівлю 169 зубрів у Сколівських Бескидах

14:41 13 вересня 2024 р.

Фото до новини

Зубри занесені до Червоної книги України.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com

Колись зубри були розповсюджені майже по всій території нашої країни, сьогодні перебувають на стадії вимирання та занесені до Червоної книги України.

На території Львівської області проживає 169 особин цих величних тварин. З них – 42 проживають у Майданському лісництві НПП «Сколівські Бескиди».

Зубр європейський – найбільша і найсильніша наземна тварина Європи. Розміри зубра вражають, висота у холці сягає близько 180 см, вага від 400 до 900 кілограмів. 

Зубри потребують багато харчів – за день тварина може з’їсти до 32 кілограмів їжі. Ця потреба особлива у холодний період року, адже у засніжені та морозяні зими вкрай важко добути природний корм, у результаті це може призвести до виснаження диких тварин та призводить до підвищення смертності. 

Читайте також:  Як з National Geographic. 114 зубрів на Львівщині (фото)

Без необхідного харчування тварини з більшою ймовірністю будуть спускатися з гір у пошуках їжі і контактувати з людьми. Для уникнення таких ситуацій необхідно заготувати корми у достатній кількості для підгодівлі тварин, створити кормові поля. 

«Підгодівля зубрів є дуже важливою для підтримки фізичного стану тварин у період складних погодних умов, така допомога дозволяє зубрам успішно пережити зиму, привести здорове покоління та зменшити негативний вплив життєдіяльності зубрів для місцевого населення. 

Читайте також: На Львівщині проживає найбільша та найсильніша наземна тварина Європи

Вже впродовж 15 років ми щорічно виділяємо кошти з обласного екологічного фонду на придбання кормів для підгодівлі та покращення кормових місць, що сприяє збереженню зубрів як виду, занесеного до Червоної книги України. 

У цьому році на придбання кормової бази для зубрів, які проживають на території НПП “Сколівські Бескиди” виділили 100 тисяч гривень. За ці кошти заготовлять 5 тонн кукурудзи, 5 тонн буряку та 3 тонни пшениці» – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

Нагадаємо, на Львівщині використовують інноваційні нашийники (чіпи) для відстеження переміщення диких тварин. Насамперед для стеження за зубрами. 

Dailylviv.com писав, що голод жене на Львівщині зубрів до сіл.

Читайте також: На Львівщині зафіксували найбільше в Україні стадо велетенських бізонів (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів