У Харкові виготовляли 40 видів цукерків, тепер у Сколе роблять енергетичні батончики для фронту (відео)

15:53 10 квітня 2023 р.

Фото до новини


Фото: Dailylviv.com

Михайло Скрипник з дружиною Елеонорою Остафієвою рік тому, рятуючись від війни, приїхали на Львівщину.


Відео: Dailylviv.com

10 квітня під час престуру “Як жінки-ВПО на Львівщині долають виклики, спричинені війною. Доступ до гуманітарної, психосоціальної, інформаційної, правової, економічної та іншої підтримки” Михайло Скрипник розповів про справу, яку він з дружиною робить на Львівщині, пише Dailylviv.com.

“У Харкові було своє виробництво, кафе-магазин, де крім кави, продавали цукерки, корисні солодощі їх називали. Все було натуральне. Попит був досить великий.

Було понад 40 найменувань цукерок. Смачних. Дуже смачних”,- розповідає Михайло Скрипник.

За його словами, цей досвід дуже допоміг, коли вони оговтались після приїзду і шукали  справу, до якої можна докласти руки. 

“Ми коли рік тому приїхали на Сколівщину, два-три дні приходили до тями. А потім я кажу: “Щось треба робити”. У Тухлі дівчата в’язали спочатку сітки маскувальні.

А потім ми побачили оголошення про те, що потрібні волонтери на виробництво батончиків. Я сказав: “Це - наше”,- згадує пан Михайло.

За його словами, започаткувала цю солодку і корисну справу Ольга Шевчук. 

“Вона придумала основний склад батончиків, що все це робиться на перемеленій яблучній сушці. Зараз, до слова, вона хлопчика народила вже третього”,- каже волонтер.

Він розповідає, що їздить сюди - як на роботу. 

“Коли тепло, приїжджаю о 10-ій, повертаюся о 16-ій. Коли холодно, у мене все виробництво - вдома. Пів кухні заставлено відрами, тацями, технікою. Техніка частково з Харкова збереглася, частково куплена спонсорами, які нам допомагали курувати пічки, м’ясорубки, блендери. 

За словами Михайла Скрипника, найдорожче у виробництві батончиків — це праця і ексклюзивні інгредієнти. 

“Наприклад, цукати, які купуємо на гуртовому ринку у Львові. 

Допомагають дуже спонсори привозять крихту шоколадну. Ніде не бачив її. Десь люди беруть. Чистять фініки, горіхи”,- зазначає волонтер.

Батончики у Сколе роблять суто під замовлення. 

“Набиваємо в ящики по 80-90 штук. Два ящики - на роту. Вони дуже популярні, за ними черга вилаштується, коли їх привозять. Це дуже смачна і корисна штука”,- підсумовує Михайло Скрипник.

82-річна чемпіонка України, яка втекла з Харкова, живе в Сколе у шкільному гуртожитку (відео)

Дві тисячі Борщів для сміливих приготувала і відправила на фронт волонтерка зі Сколе (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів