У 24 громадах Львівщини суттєво зменшилися надходження до бюджетів. Аутсайдери

16:36 6 червня 2024 р.

Фото до новини

Департамент фінансів ОВА проаналізував надходження податків і платежів до загального фонду бюджету за 5 місяців цього року в розрізі територіальних громад Львівщини.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

У січні-травні цього року відчутно зменшилися надходження на територіях, які значною мірою залежали від «військового» ПДФО.

Департамент фінансів ОВА проаналізував надходження податків і платежів до загального фонду бюджету за 5 місяців цього року в розрізі територіальних громад Львівщини.

У зв’язку із зарахуванням податку на доходи фізичних осіб з військових у повному обсязі до державного бюджету (з 1 жовтня 2023 року) динаміка надходжень до місцевих бюджетів залишається негативною як загалом по області (на 5%), так і по багатьох громадах. 

Читайте також: На Львівщині назвали громади, які витрачають найбільше і найменше коштів на одного мешканця

Надходження зменшились у 24 громадах. Особливо відчутно – на територіях, які значною мірою залежали від «військового» ПДФО: у Яворівській громаді – в 4,4 раза, Новояворівській – у 3,1 раза, Солонківській – у 2,9 раза, Великомостівській – у 2,8 раза, Новокалинівській та Івано-Франківській – у 2,3 раза. 

Як зазначив заступник голови ОВА Іван Собко, за підсумками січня-травня маємо три територіальні громади, де не забезпечили виконання плану доходів загального фонду бюджету – Моршинська, Перемишлянська та Бісковицька (в останньої невиконання незначне). Крім того, недостатньо високий рівень виконання річних планових завдань свідчить про наявність ризиків з виконання бюджету в Бібрській, Козівській та Поморянській громадах.

Читайте такожНазвано найбагатші громади Львівщини в першому кварталі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів