У 2014-му українців обкладуть новими податками

10:41 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

Окрім того, проект бюджету на наступний рік не передбачає зниження ставок ПДВ і податку на прибуток, як це було заплановано раніше.

Як пише в сьогоднішньому випуску київська газета «Комерсант-Україна», котра має в своєму розпорядженні текст законопроекту «Про держбюджет на 2014 рік», наступного року будуть обкладати податками готелі, офіси, торговельні центри, кафе, гаражі та криті паркінги. Об’єкти, які використовуються для ведення підприємницької діяльності, запропоновано оподатковувати за ставкою 2,7% за кв. м , інші об’єкти – 1%.

Законопроектом вносяться зміни до Податкового кодексу. Згідно з проектом, у 2014 році зниження ставок ПДВ до 17% і податку на прибуток до 16% не буде. Тобто до 1 січня 2015 року вони повинні залишатися на нинішньому рівні – 20% і 19% відповідно. Внесення таких змін є порушенням норм бюджетного та податкового законодавства. Про незаконність такої процедури неодноразово заявляв і Конституційний Суд.

Уряд заморозить соцвиплати чорнобильцям, ветеранам праці, жертвам нацистських переслідувань – розмір виплат залежатиме від наявності ресурсів у бюджеті та Пенсійному фонді. Наступного року цей перелік буде розширений за рахунок суддів та держслужбовців. Зменшиться і підтримка бізнесу – обсяг держгарантій за кредитами буде знижений з 50 млрд до 30 млрд грн.

Всі ці заходи забезпечать наступного року лише помірне зростання соціальних стандартів – на 6,8%, що навіть нижче від очікуваного рівня інфляції – 8,3%. Доходи скарбниці становитимуть 403 млрд грн (зростання порівняно з 2013 роком на 8,9%), зокрема, загального фонду – 355 млрд грн, спецфонду – 48 млрд грн. Витрати збільшаться на 7,9% – до 452,6 млрд грн. У Мінфіні розраховують на зростання податкових відрахувань більш ніж на 33 млрд грн.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів