Цікаві кулінарні традиції Японії

17:33 5 листопада 2020 р.

Фото до новини

Кулінарні традиції Японії – це ціле мистецтво, в основі якого лежить тисячолітня історія та чудові звичаї. Багато хто знайомий з ними саме завдяки популярній страві – суші.

Сьогодні практично в кожному місті України є заклади з японською кухнею, тому якщо вас цікавить доставка суші у Львові, наприклад, щоб поласувати смачною стравою досить оформити заявку на сайті. Але, крім суші в японській кухні є багато інших оригінальних страв, вживання яких пов'язане з різними цікавими традиціями.

Що варто знати про японські кулінарні традиції?

Кухня цієї країни відрізняється великою кількістю корисних та поживних дієтичних страв. Але, особливий інтерес з боку жителів з інших куточків світу викликаний не тільки цими характеристиками. Про японські кулінарні традиції можна розповісти ще дуже багато цікавих фактів. Ось основні з них:

1. Практично всі жителі Японії є любителями рису. Продукт є основою раціону, тому вживається 3 рази в день.

2. Японці не користуються столовими приборами, які звикли бачити на столі європейці. Замість них тут використовуються спеціальні «хасі» (палички для їжі).

3. Після кожного прийому їжі в країні влаштовують чаювання. На відміну від інших народів японці приділяють особливу увагу цьому процесу. Вони не тільки пригощають чаєм, а й роблять з цієї процедури справжню виставу. В окремому павільйоні господарі проводять чайну церемонію зі спеціальним приладдям.

4. Палички використовуються жителями навіть для поїдання супів. Спочатку вони випивають бульйон, а потім з'їдають все інше за допомогою паличок.

5. «Хасі» ні в якому разі не встромляються в їжу прямо, оскільки так подають страви на похоронних обідах.

6. На відміну від європейців японці не вважають плямкання під час їжі поганою звичкою. Тут все навпаки. Такі звуки є підтвердженням майстерності кухаря. Їх відсутність може навіть образити людину, яка готувала їжу.

7. Вартість кави в цій країні формується не на основі витрат продуктів, а з урахуванням оплати місця.

Відвідувачі платять приблизно 400 єн за напій, що по суті вважається оплатою місця в кафе.  

Уваги заслуговує також порядок вживання їжі. Цей процес теж включає чимало цікавих нюансів.

Як їдять страви в Японії?

У цій країні заведено їсти рис, тримаючи посудину зі стравою в руці. Що стосується локшини, то її піднімають з миски за допомогою традиційних паличок. Роли, суші та інші страви, що складаються зі шматків, заведено їсти повністю. Крім цього, етикет допускає вживання їжі руками. Але це більше стосується чоловіків. За однією з версій це пов’язано с тим, що руки воїна завжди повинні бути вільними, аби він міг швидко схопити зброю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів