Сувеніри, медикаменти і добавки, які не можна везти до Польщі

14:40 29 червня 2024 р.

Фото до новини

Перевезення через кордон екземплярів СІТЕS без необхідних документів карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років.

Сумочка з крокодилячої шкіри або прикраси зі слонової кістки — це лише деякі приклади туристичних сувенірів, які можуть стати джерелом проблем. Їхнє перевезення через кордон без необхідних дозволів заборонено та може призвести до серйозних наслідків. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

«Серед сувенірів, які часто перевозяться нелегально, є рослини та тварини, що перебувають під загрозою зникнення, тобто так звані екземпляри CITES, а також вироби з них», — сказала інспектор Мажена Сємєнюк з податкової адміністрації в Любліні.

«Те, з чим мають справу служби на прикордонних переходах, це часто несвідоме, але, на жаль, також нелегальне перевезення таких сувенірів, як, наприклад, шматки рифів, прикраси з рогів носорога, також шкіри диких тварин, наприклад, вовків, ведмедів чи змій. Але також це будуть добавки чи медикаменти, такі як препарати, виготовлені часто з використанням екстрактів із диких тварин», - зауважила Мажена Сємєнюк.

Перевезення через кордон екземплярів СІТЕS без необхідних документів карається позбавленням волі від 3 місяців до 5 років. Особа, яка їх транспортує, також повинна враховувати фінансові наслідки та втрату товару.

Інформація про правила транспортування зразків CITES доступна, серед іншого, на веб-сайті польського Міністерства клімату й довкілля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів