Стебницький «Полімінерал» купив латифундист Олег Бахматюк

14:32 2 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Сьогодні, 2 жовтня, Фонд державного майна України успішно продав 93,52% акцій ПАТ Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал». Про це інформує офіційний сайт ФДМУ. Це підприємство - єдиний в Україні виробник калійних добрив.

Приватизація підприємства дозволить відновити його господарську діяльність та запровадити нові види діяльності завдяки реалізації інвестиційного проекту з відновлення роботи рудника та створення збагачувального комплексу із застосуванням сучасних технологій, здійсненню заходів з технологічного переозброєння та модернізації виробництва, його удосконалення, будівництва спелеолікарні. Інвестиційна програма передбачає кілька мільярдів гривень капіталовкладень, пише продавець, вважають у ФДМУ.

Переможцем конкурсу стало ПАТ «Комппанія Райз» (м. Київ). Переможець запропонував за пакет 56 млн. грн. Крім нього, у конкурсі взяло участь ТОВ «Агротрейд НД» (м. Суми), яка займається поставками мінеральних азотних добрив з Росії.

«Компанія Райз», як відомо з відкритих джерел, належить 39-річному Олегу Бахматюку, статки якого, за останньої версією журналу "Форбс", становлять $609 млн. Нині – він айбільший латифундист України. Агрохолдинг Олега Бахматюка UkrLandFarming орендує 532 000 га земли.

Як зазначив Голова ФДМУ Олександр Рябченко, Підприємство не працювало шість років, коли його віддали на приватизацію. За цей час підприємство накопичило великі борги і значно втратило в ціні. За його словами, одна з найважливіших цілей приватизації – розвивати підприємство.

Нагадаємо, що Фонд державного майна оголосив конкурс з відкритістю пропонування ціни за методом аукціону з продажу 93,52% акцій ПАТ Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» 11.09.2013 року. Конкурс відбудеться 2 жовтня об 11.00 у ФДМУ.
Початкова ціна пакета складала 55,8 млн. грн..

Серед зобов’язань інвестора – відновлення основного виробництва (видобування калійної руди, виробництво міндобрив) та розвиток підприємства, погашення простроченої кредиторської заборгованості та заборгованості із заробітної плати, а також поетапне підвищення заробітної плати, реалізація інвестиційного проекту з відновлення роботи рудника та створення збагачувального комплексу із застосуванням сучасних технологій, будівництво спелеолікарні в підземних виробках підприємства, переозброєння і модернізація виробництва.

«Щоденний Львів» повідомляв, що на Стебницький «Полімінерал претендував також Дмитро Фірташ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів