Ставицький і Шмигаль переконують депутатів Львівської облради голосувати за сланцеву угоду

15:48 3 жовтня 2013 р.

Голова облради не бачив на очі проект рішення про сланцеву угоду, який зачитав на сесії представник Львівської облдержадміністрації.

На сесії Львівської обласної ради після перерви виступив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький, гірничий інженер за фахом. Він подякував депутатам за те, що через 5 годин перебування у Львові йому, нарешті, надали слово. Ставицький заспокоїв депутатів і попросив не звертати уваги на аргументи "Українського вибору" (проросійського руху Віктора Медведчука-кума Путіна - ЩЛ). 

За словами Едуарда Ставицького, у США не було жодної аварії за багато років видобутку сланцевого газу. А в Україні це питання обговорювали 2,5 року - і всі ризики виключені.

Після цього на трибуну сесії вийшов директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації Денис Шмигаль, який сказав, що текст угоди широко обговорювали на Львівщині і всі пропозиції до неї є враховані.  Львівська обласна державна адміністрація підтримує проект рішення, яке він оголосив. Шмигаль сказав про пропозицію переказування 10% доходів від видобутку вуглеводнів місцевим територіальним органам Івано-Франківської і Львівської бластей.

За словами Шмигаля, Львівщина одержуватиме по 270 млн грн щороку, і ці кошти можна буде, зокрема, скерувати і на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та вирішення проблеми твердих побутових відходів.

Голова Львівської облради Петро Колодій заявив, що такого рішення, яке зачитав Шмигаль, він на очі не бачив. "Звідки ви його взяли?" - запитав Колодій Шмигаля.

"За основу на розгляд ми можемо брати тільки рішення, яке запропонуав депутат Михайло Дзюдзь, а не ваше", - резюмував голова облради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів