Сьогодні у Львові пів тисячі пасажирів скористалися безготівковою оплатою в автобусах

17:38 6 червня 2023 р.

Фото до новини

На трьох автобусних маршрутах у Львові у тестовому режимі запрацювала безготівкова оплата

У понеділок, 5 червня, на трьох маршрутах, в яких відучора можна здійснити безготівкову оплату у Львові, за день було 16 165 пасажирів. З них за проїзд готівкою розрахувались 71.9%, отримавши від водія одноразовий квиток. 25.4% — це пільговики, що скористалися ЛеоКартою. Натомість 2.6% пасажирів скористалися банківськими картками при оплаті за проїзд — це 427 осіб.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

“Звісно, одного дня мало, аби зробити якісь глибинні аналізи та висновки. Але вже навіть сьогодні ми можемо впевнено сказати — три міські маршрути у Львові прозорі і у нас є всі дані, скільки пасажирів було на рейсі, хто вони: пільговики чи оплачували за проїзд повністю, та яким способом вони зробили оплату. Вже сьогодні  банки почали знімати кошти, ці всі рухи ми бачимо”, — пояснює заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Також є перші результати роботи контролерів, що працювали на автобусах №1А, 3А та 10. Працівники ЛКП «Львівавтодор» виявили 42 особи, які хотіли скористатися пільговим проїздом, але не мали на це підстав. Поки таких пасажирів не штрафують, але після впровадження е-квитка повністю, їм загрожуватиме штраф. Тому на підприємстві наголошують, що важливо пасажирам пільгових категорій оформити ЛеоКарт, щоб безперешкодно мати змогу користуватись правом пільгового проїзду.

Нагадаємо, від учора, 5 червня, на трьох автобусних маршрутах у Львові у тестовому режимі запрацювала безготівкова оплата. Відтак, пасажири автобусів №1А, 3А та 10 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи телефоном з NFC, або звично – готівкою. На етапі тестування тариф за проїзд залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати. Тестуватимуть систему орієнтовно місяць – до 30 червня. Після цього безготівкову оплату впроваджуватимуть і на інших маршрутах. На період тестування на лініях працюватимуть контролери. На цьому етапі вони не штрафуватимуть пасажирів, а проводитимуть роз'яснювальну роботу.

Повідомили маршрути, де встановлюють перші пристрої для безготівкового розрахунку в автобусах

Електронний квиток у Львівській МТГ віддали ЛКП Львівавтодор

У Стрийській, Грабовецько-Дулібівській та Моршинській ОТГ запрацювала безготівкова оплата проїзду

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів