Скнилів - Держкордон: першу євроколію в Україні прокладуть на Львівщині

14:33 24 лютого 2021 р.

Фото до новини

Згодом пасажири у потягах зі швидкістю 250 кілометрів за годину будуть долати відстань від Києва до Львова за 2 години 40 хвилин замість нинішніх 5 годин.

Про це зазначив перший заступник Міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович на Всеукраїнському Форумі "Україна 30. Інфраструктура", пише Dailylviv.

«Ми говоримо про високошвидкісне сполучення – це 250+ км/годину, це окремий проект з окремою колією, щоб надалі інтегруватись в залізничну систему Європи. Цього року почнеться будівництво євроколії Скнилів – Держкордон, яка фактично з’єднає Львів з ЄС, і надалі стане частиною глобального інфраструктурного проекту», – відмітив Дмитро Абрамович.

За його словами, надалі ділянка стане частиною високошвидкісного коридору Київ – Львів – Скнилів — Держкордон, який планується збудувати на першому етапі проекту. За попередніми підрахунками Міністерства інфраструктури України разом з міжнародними експертами, пасажири будуть долати відстань від Києва до Львова за 2 години 40 хвилин замість існуючих 5 годин. Також завдяки високошвидкісному сполученню відстань від Києва до Одеси пасажири будуть долати за 2 години 30 хвилин (зараз 7 годин), від Києва до Харкова за 1 годину 30 хвилин (зараз 5 годин), а від Києва до Дніпра та Запоріжжя – за 2 години 20 хвилин (зараз 7 годин).

«За пів року провели ряд консультацій з іноземними партнерами, які фіксують, що в нас ідеальна країна, щоб розгортати високошвидкісне залізничне сполучення. Тому що найбільшу ефективність подібного роду проекту показують на відстанях в районі 600 км. Якщо ми візьмемо Київ, то з Києва що на захід, що на схід, що на південь ми плюс-мінус знаходимось в коридорі 500-700 км. Тобто це реальна альтернатива усім видам транспорту, в тому числі й авіаційному», – заявив Дмитро Абрамович.

На колії повернуть швидкісні двоповерхові поїзди

На Івано-Франківщині заборонили посадку і висадку пасажирів на всі рейси міжобласного сполучення будь-яким транспортом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів