Щодруга фірма у Польщі змушена звільнити 20-50% працівників

22:51 27 березня 2020 р.

Фото до новини

Майже всі підприємці у Польщі вже відчувають негативні наслідки пандемії, а для понад половини фірм вони – дуже серйозні, – йдеться у виданні «Rzeczpospolita»

Про це інформує "Польське радіо".

Унаслідок епідемії коронавірусу у Польщі фірми без підтримки змушені будуть звільняти працівників, кожна друга фірма – навіть 20-50% працівників.

Професор Яцек Менціна, радник правління «Конфедерації Левіатан», у коментарі для газети «Rzeczpospolita» сказав, що «дослідження показують, що ситуація фірм – надзвичайно складна, і від того, наскільки швидко почнуть діяти якісь інструменти допомоги для підприємців, будуть залежати їхні рішення». Інформацію сформовано на основі опитування, яке було проведено 23-25 березня, воно охопило 800 фірм.

Як читаємо далі на шпальтах видання, аж 95% підприємців вже відчувають наслідки пандемії, а для 55% вони – серйозні. Серйозні настільки, що 47% з них оцінило, що на допомогу від держави можуть чекати максимально три тижні, а далі почнуть звільняти працівників. За словами експерта, чим швидше почнуть діяти механізми допомогти, які запланувала держава, тим меншими будуть негативні економічні і суспільні наслідки цієї кризи. Відповідно, ця допомога має охопити якнайбільше фірм і робочих місць. Таким способом, буде легше вийти з цієї складної ситуації.  

Вкрай важка ситуація і очікування на допомогу буде для мікрофірм (до 9 працівників). 63% з них вже оцінює, що знаходяться у дуже складній ситуації і що вони можуть взагалі зникнути з ринку.

Нагадаємо, ЛМР звільнить підприємців від орендної плати, туристичного збору та оплати за рекламу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів