Що робити, якщо не вистачає грошей на погашення кредиту

17:39 14 грудня 2021 р.

Фото до новини

У житті трапляються випадки, коли людина опиняється у скрутному матеріальному становищі. Наприклад, втратив роботу.

Як правило, такі ситуації ускладнюються наявністю кредиту, що потребує щомісячного погашення. Що робити? Як вчинити, щоб кредитом зі простроченнями не зіпсувати кредитну історію? Найголовніше – не ховатися, а вирішувати проблему.

Мікрокредит у МФО

У цьому випадку вам не доведеться надавати велику кількість документів або закладати цінні речі. Достатньо паспорта, мобільного телефону та банківської картки, на яку будуть зараховані гроші. У деяких випадках вас можуть попросити надати ідентифікаційний номер платника податків (ІПН). Також плюс мікрокредитування полягає в тому, що знадобиться не більше 15 хвилин, щоб оформити кредит онлайн на картку. А якщо ви звертаєтеся до МФО вперше, то можете розраховувати на безвідсоткову позику.

Відстрочка платежу як вихід із ситуації

Одним із варіантів вирішення ситуації може бути звернення до банку з проханням про надання відстрочки. Ви можете призначити кредитні канікули. Як правило, це можливо в тому випадку, якщо в минулому ви не допускали прострочень, у вас добра кредитна історія і ви надали документи, які підтверджують проблему. Найчастіше банк зацікавлений у поверненні коштів і йде назустріч.

Рефінансування чи реструктуризація

Продовжуючи тему вирішення питання через банк, варто згадати про досить популярну в наш час послугу рефінансування. У цьому випадку ви можете звернутися до іншого банку та взяти кредит, який об'єднає невиплачені позики. При цьому умови стануть вигіднішими. Щодо реструктуризації, то ви можете попросити зменшити суму платежу, тим самим продовживши термін кредиту. Також вам можуть запропонувати деякий час виплачувати тіло кредиту без урахування відсотків.

У борг у друзів чи родичів

Якщо ваша ситуація не настільки критична, і ви можете її вирішити за кілька місяців або просто не вистачає невеликої суми, то ви можете звернутися за допомогою до близьких людей. Позичити у друзів або рідних набагато простіше. Родич навряд чи вимагатиме від вас повернення боргу з відсотками.

Позика у ломбарді

Якщо ви не бажаєте просити допомоги в банку або у знайомих, то в цьому випадку розгляньте варіант звернення до ломбарду. У цій організації ви зможете отримати митєвий кредит на карту без поручителя під заставу цінного майна. Це можуть бути коштовності чи дорога побутова техніка. Але ви повинні знати, що надане вами майно буде оцінене за вартістю набагато нижчою від ринкової. А відсотки, які виставить співробітник ломбарду, будуть, навпаки, завищеними.

Пролонгація мікрокредиту

Якщо у вас виникли складнощі з поверненням мікропозики, ви зможете скористатися пролонгацією кредиту. Для цього вам необхідно звернутися до організації, з якою укладали договір. Як правило, МФО йдуть назустріч своїм клієнтам та пропонують зручніші умови. Це може бути продовження договору на той термін, на який його було укладено спочатку. Також вам можуть запропонувати раз на 10 днів виплачувати нараховані відсотки. Усе залежить від конкретної МФО.

Для оформлення пролонгації необхідно зайти в особистий кабінет та вибрати необхідний термін продовження кредитного договору, надіслати заявку та отримати позитивне рішення. А далі дотримуйтесь нових умов і постарайтеся не допускати форс-мажорних обставин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів