Ще два німецькі трамваї КТ4D вийшли сьогодні на рейс у Львові

14:50 30 серпня 2024 р.

Фото до новини

Вони, які й два попередні трамваї з цієї партії, курсують на маршруті №3.

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», у Львові переоблаштували та випустили на лінію ще два берлінські трамваї. Тож на сьогодні на цій лінії працює вже чотири із дванадцяти трамвайних вагонів КТ4D, які наше місто нещодавно отримало від Берліна.

Як розповів керівник комунального підприємства Володимир Ковалів, зараз у ремонтних майстернях переобладнують ще два трамваї. Планується, що вони виїдуть  на маршрути у другій половині вересня.

Нагадаємо, 12 робочих вагонів КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня, а останній – на початку липня цього року. У вагоноремонтні майстерні Львівелектротарнсу трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють деяке обладнання, фарбують та поетапно випускають на лінії.

Як розповідають у ЛКП «Львівелектротранс», берлінські вагони є енергоощадними і споживають у 2-2,5 раза менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Відтак це дозволить підприємству, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Зауважимо, останнім часом у місті суттєво оновили рухомий склад електротранспорту. Так,  впродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів