Салони краси та перукарні Львова мусять працювати на трьох карантинних блоках

18:10 6 травня 2020 р.

Фото до новини

Львівська міська рада визначила три блоки вимог, які будуть в протоколі для працівників та відвідувачів перукарень і салонів краси.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

"Відтепер кожен відвідувач, який приходить у заклад, має пройти термометрію. Якщо ж хтось відмовлятиметься проходити цю процедуру, то салони можуть відмовити цій особі у наданні послуг, адже вона не пройде базові заходи безпеки. Якщо людина відмовляється при цьому покинути заклад, то адміністрація матиме повне право викликати поліцію.

Наступний великий блок — вимоги до працівників. Зокрема, кожен працівник має проходити обов’язкову термометрію кожні 4 години або не менш ніж двічі на день. Після кожного відвідувача має дезінфікуватись місце, і при вході мають бути встановлені антисептики. Усі працівники повинні використовувати маски та рукавички та зберігати дистанцію 1,5 м. між кожним відвідувачем. Також ми рекомендуємо, аби перші тижні обслуговування були лише за попереднім записом, аби не створювати черг. До того ж, ми радимо закладам пропонувати лише безготівковий розрахунок, це зменшить зайвий контакт, який у нас виникає", — зазначив заступник з питань розвитку міського голови Львова Андрій Москаленко.

Також він додав, що у випадку виявлення у працівників симптомів ГРВІ, необхідно обов’язково про це повідомити керівництво закладу та звернутись до сімейного лікаря.

«У нас діє Гаряча лінія для підприємців, зокрема, для підприємців І та ІІ групи. Більшість перукарень та салонів краси входять до цієї категорії. Хочу нагадати, що Львівською міською радою встановлено нульову ставку для таких платників податків, а також пільги щодо сплати орендної плати за приміщення комунальної власності. З приводу запитань просимо звертатись на Гарячу лінію та у Центр підтримки підприємництва», — зауважила радниця міського голови Вікторія Довжик.

Нагадаємо, Львівщина має до кінця тижня виплатити 300% надбавки медикам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів