Ринок природного газу в Україні не скасують: ціна 6,99 грн - тимчасове коригування тарифу

10:48 18 січня 2021 р.

Фото до новини

Нещодавно відкритому ринку природного газу потрібно коригування, оскільки є ознаки зловживань цінами з боку окремих компаній.

У президента України розповіли, що ідея тимчасово обмежити ціну на газ не повинна сприйматися як відмова влади від ринку газу. Збільшення тарифів на газ може призвести до можливого зростання заборгованості з оплати комунальних послуг.

Про це розповів у коментарі РБК-Україна радник президента з питань економіки Олег Устенко, пише DailyLviv.

"Всі ці фактори невизначеності на тлі турбулентної економічної ситуації точно не грають в плюс для доходів населення", - пояснив економіст.

В Офісі Президента залишаються прихильниками ринку газу. Устенко вважає, що нещодавно відкритому ринку потрібно коригування, оскільки є ознаки зловживань цінами з боку окремих компаній.

"Ринок потребує корегування, яке вже назріло. МВФ з такою ж логікою: ринок потрібен, він необхідний, коригування потрібно. Принаймні, в такому розкладі це обговорюється з ними", - сказав радник Зеленського.

У нас вільний ринок газу, зокрема для побутових споживачів, тому ціна формується ринком, - заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна прем'єр-міністр Денис Шмигаль. - Будь-який ринок в будь-якій країні має сезонність: улітку газ дешевий, тому що зменшується споживання , а взимку – дорожчає, тому що попит зростає. Ми стоїмо на засадах того, що у нас діє ринок газу, ми не відступимо від цього. Ми не повернемся до механізмів, коли на державну компанію покладався соціальний обов’язок відпускати газ для побутових споживачів за заниженою неринковою ціною і встановлювався державою якийсь тариф. Це було несправедливо і мало високі корупційні ризики".

Нагадаємо, уряд України прийняв рішення про зниження цін на газ для українців. Тарифи знизили до 6,99 гривень за кубометр.

В Україні знизили ціни на газ

П'ять способів перешкодити споживачам газу перейти до нового постачальника

Верховна Рада має обмежити тариф на транспортування газу не більше 1,79 грн за кубометр, - прем'єр-міністр

Чотири тисячі клієнтів Львівгаз збуту платять взимку за кубометр газу 4,49 – 5,49 грн

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів