Російський підприємець видобуває сіль на одному з найбільших родовищ у Львівській області

19:42 17 липня 2024 р.

Фото до новини

Батько Данила Псарьова - Георгій Псарьов з 2015 року зареєстрований підприємцем в Москві, також він читає лекції у Російській митній академії

Про це інформує Парламент.UA, пише DailyLviv.com.

Син колишнього віцепрем’єра Кримської автономії Данило Георгійович Псарьов 31 травня 2024 року став на облік як індивідуальний підприємець у податковій службі невизнаної ДНР. Перед цим, 23 жовтня 2023 року він зареєструвався підприємцем в Москві.

При цьому в Україні Данило Псарьов є директором і бенефіціаром ТОВ «Укрінвестсистем». А ця компанія є власником спецдозволу на видобуток кам’яної солі на Губицькому родовищі, одному з найбільших на заході Україні. Родовище розташоване поблизу с. Модричі Дрогобицького району Львівської області. Балансові запаси підліцензійної ділянки оцінюють в 19 млн тонн. У власності цієї компанії в Модричах - 3 ділянки з площами: 2.744 га, 1.2758 га та 0.2041 га.

Спецдозвіл на користування надрами компанія «Укрінвестсистем» отримала ще у 2019 році. Причому без конкурсу.

Читайте також: Трускавецький готель, яким володів російський олігарх, передали в АРМА

На цій підставі Генеральна прокуратура підготувала судовий позов про скасування спецдозволу, але ніяких вироків з цього приводу у держреєстрі судових рішень видання не знайшло. Згідно з угодою з Держгеонадрами «Укрінвестсистем» мало почати видобуток до кінця 2022 року і вийти на потужність 56 тис. тонн солі на рік у 2025 році. Цього не сталося. Натомість фірма Псарьова викупила понад 4 га земель в районі Губицького родовища, а ще 10 га прагне отримати в користування. Також, кіпрська «ЕНКІМО ЛТД» Псарьова обіцяла збудувати новий завод з виробництва 100 тис. тонн солі в рік.

Читайте також: Україна націоналізувала заводи російського олігарха Олега Дерипаски

Батько Данила Псарьова - Георгій Псарьов з 2015 року зареєстрований підприємцем в Москві, також він читає лекції у Російській митній академії. Мати Вікторія Псарьова й бабуся Тетяна Псарьова є власниками низки бізнесів у ДНР, Криму і Москві. Сама «Укрінвестсистем» орендує 4 земельних ділянки в Алушті.

Читайте такожРосійський олігарх Фрідман не встиг вивести з України активи Моршинської

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів