Робота - у Польщі, пенсія - в Україні

22:53 5 вересня 2013 р.

Громадяни України, які на законних підставах працюють в Республіці Польща, відтепер збережуть набуті згідно з польським законодавством права на соціальне забезпечення після завершення трудової діяльності і повернення в Україну.

Верховна Рада України (ВР ) прийняла закон "Про ратифікацію Угоди між Україною і Республікою Польща про соціальне забезпечення". За проект закону проголосували 273 народних депутатів з мінімально необхідних 226. Угоду укладено з метою розвитку взаємного співробітництва у сфері соціального захисту населення та врегулювання питань соціального забезпечення громадян обох держав.

Предметом правового регулювання угоди є загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що стосується: хвороби (тимчасової непрацездатності); вагітності та пологів (материнства ) нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань і/або смерті з цих причин, безробіття; пенсії за віком, по інвалідності, через втрату годувальника, за вислугу років відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; допомоги на поховання.

Набуття чинності угоди дозволить громадянам України, які на законних підставах працюють у Республіці Польща, зберегти набуті згідно з польським законодавством права на соціальне забезпечення після завершення трудової діяльності та повернення в Україну, сприяти мотивації для законного працевлаштування та повернення українських громадян. Про це повідомив РБК-Україна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів