Ремонт прикордонних доріг: ВР проголосувала за нульову ставку ПДВ для робіт в межах “Польського кредиту”

16:24 3 листопада 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні під час засідання Верховної Ради України депутати прийняли за основу в першому читанні законопроект 3039а, який передбачає нульову ставку ПДВ для ремонтних робіт в межах “Польського кредиту”.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Договір між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги підписали у 2015 році.  Відтак, відповідно до укладених контрактів в межах договору Львівщині передбачається близько 50 млн євро.

За ці кошти відремонтують прикордонні дороги  Т 14-20 Яворів - Грушів, Т-14-18 Нижанковичі- Самбір - Дрогобич - Стрий,  Т 14-04 Червоноград - Рава -  Руська, Т 14-01 КПП Смільниця - Старий Самбір

“За каденції чинного Президента Володимира Зеленського вдалося врегулювати перепони для реалізації Польського кредиту. Законопроект 3039 а дозволяє застосувати нульову ставку ПДВ до контрактів, укладених в межах цього кредитного договору,  що в свою чергу позитивно вплине на стан реалізації проектів в межах угоди та сприятиме розбудові прикордонної дорожньої інфраструктури. Ремонт прикордонних доріг є надзвичайно важливим, адже це розвиток економіки, туризму, залучення інвестицій в регіон”, – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Як зазначив Юрій Бучко,зараз триває ремонт прикордонної дороги Яворів –Грушів.

“Дорожники заасфальтували у нижньому шарі з попереднім укріпленням основи понад 14 км шляху та близько 4 км - у верхньому шарі. Крім цього, тривають ремонтні роботи на двох мостових переходах, розширяють проїзну частину та влаштовують  тротуари в межах населених пунктів”, – додав Юрій Бучко.

Щодо  напрямку Смільниця – Старий Самбір отримано дозвільні документи від Державної архітектурної будівельної інспекції.  По інших дорогах завершується розробка проєктної документації.

На Львівщині чотири прикордонні дороги збудують за польські гроші.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів