Протидію сланцевій угоді організували російські спецслужби , - Батенко

11:58 3 жовтня 2013 р.

66 депутатів Львівської облради проголосували за включення обговорення сланцевої угоди до порядку денного. Голова облради оголосив перерву на сесії на 15 хвилин.

Депутат Львівської обласної ради Тарас Батенко сказав на сесії, що компанію протидії видобутку сланцевого газу у Європі організували російські спепцслужби. Такий висновок зроблено фахівцями у Польщі. За російські гроші, напевно, "Газпрому" насамперед, винайняті-куплені політики, екологи, громадські діячі різного штибу, які енергійно кинулися критикувати способи видобутку сланцевого газу. Інакше "Газпром" втратить монополію на забезпечення газу Європи, а Росія політичні впливи.

"Чому агітки проти сланцевого газу друкує і роздає "Український вибір" Медведчука?"- запитав Батенко.

Батенко висловив припущення, що і на Львівщині є багато осіб, прикуплених "Газпромом".

А депутат від ВО "Свобода" Йосип Ситник поставив запитання: чому українською стороною у проекті видобутку вуглеводнів є не державне підприємство, а приватне, за яким стоїть якась фінансово-олігархічна група, що згодом диктуватиме свої ціни і умови?

66 депутатів проголосували за включення сланцевої угоди до порядку денного. Голова облради оголосив перерву на сесії на 15 хвилин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів