Посолка Німеччини відвідала Сихів, щоб побачити, як тут утеплюють будинки

18:27 29 січня 2021 р.

Фото до новини

27 січня 2021 року Надзвичайна і Повноважна посолка Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен відвідала мікрорайон Сихів, аби на власні очі побачити перші результати комплексної термомодернізації в межах проекту «Енергоефективний район Львова».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

Це перший проект комплексної термомодернізації району в Україні, в якому бере участь 31 багатоповерхівка Сихова. Тобто близько 3000 сімей незабаром зможуть жити у модернізованих будинках із комфортом, заощаджуючи тепло та електроенергію.

У рамках проєкту GIZ «Енергоефективний район Львова», відібрали 30 ОСББ, для яких, за кошти уряду Німеччини у співпраці з Львівською міською радою, провели енергоаудити та визначили необхідні заходи з енергоефективності, а також розробляють проектно-кошторисну документацію на виконання комплексної термомодернізації. Технічні консультанти GIZ супроводжують ОСББ на кожному етапі на шляху до модернізації. На сьогодні 3 житлові будинки вже модернізовані.

Саме їх і оглянула пані посол разом із координаторкою проекту GIZ Оксаною Олійник. Також вона познайомилася з Галиною Джулай, головою місцевої управлінської компанії, яка розповіла про досвід співпраці з проектом і Фондом енергоефективності та вражаючі результати, які відчутні вже цього сезону.
Завантажити фото

Пані Фельдгузен привітала Галину Джулай з успішною реалізацією проекту, завдяки чому мешканці можуть вже зараз заощаджувати понад 40% витрат на комунальних платіжках.

Довідка

Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність і захист клімату, сталий економічний розвиток. Також особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Державна установа «Фонд енергоефективності» реалізовує програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» з 3 вересня 2019 року. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та Уряду Німеччини. Програма Фонду реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією — IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН). Учасниками програми можуть бути багатоквартирні будинки, в яких створено ОСББ. Програма «ЕНЕРГОДІМ» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі до 70% вартості проекту та діє на всій території України, крім тимчасово окупованих територій.
На Сихові реалізовують проект «Енергоефективний район Львова»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів