Польща відновлює авіарейси до України

19:21 1 липня 2020 р.

Фото до новини

У Польщі розширився список країн, у які від сьогодні, 1 липня, можна здійснювати міжнародні авіарейси. Серед іншого, можна літати між Польщею і Великою Британією та Україною.

Також скасовано так зване «правило шахівниці», згідно з яким половина місць у літаку у рейсах з і до Польщі мала бути вільна.

За словами Пьотра Адамчика з прес-центру аеропорту у Катовицях, це підніме рентабельність польотів:
«З 1 липня пасажири можуть займати усі доступні місця. А це справді добра і вигідна інформація в контексті довгого процесу виходу авіагалузі з кризи».

Нові правила дозволять відновити також частину чартерних сполучень, яких в аеропорті «Пижовіце» - найбільше, - додав Адамчик. Повернення чартерів заплановано за завтра, 2 липня.

«Перший літак полетить до болгарського Бурґасу, і в липні цього року туроператори головним чином зосередяться на польотах з „Пижовіце” до Греції та до Болгарії. Мережа сполучень буде систематично доповнюватись разом із тим, як уряд скасовуватиме обмеження польотів до певних країн. Особливо, вся туристична галузь чекає на відновлення сполучення до Туреччини, Єгипту і Тунісу».

Від сьогодні, 1 липня, частину своїх сполучень з летовища «Пижовіце» відновлює також Ryanair, другий бюджетний перевізник Wizzair відновив частину рейсів ще 17 червня.

Надалі під час польотів чи контролю діятиме санітарний режим.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо.

"Щоденний Львів" повідомляв, що сьогодні анонсовано шість нових напрямів авіакомпанії Wizz Air з аеропорту Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів