Польща надає кредит на будівництво дороги Стрий-Дрогобич-Самбір-Нижанковичі до ПП Нижанковичі-Мальховичі

21:33 4 січня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький провів онлайн-зустріч із воєводою Підкарпатським Евою Леніарт щодо будівництва міжнародного автомобільного пункту пропуску Нижанковичі - Мальховичі.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Відповідно до Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща українській стороні надали кредит - 19, 5 мільйонів євро для будівництва під’їзної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

“Станом на сьогодні ми отримали позитивний висновок щодо будівництва та подали документи на отримання дозволів для початку робіт, які орієнтовно розпочнуться весною”, - зазначив очільник області Максим Козицький.

У відповідь воєвода Підкарпатський Ева Леніарт зазначила, що вартість будівництва пункту пропуску – 109 мільйонів злотих. Запланований термін – 4 роки. Польська сторона очікує завершення тендерних процедур на будівельні роботи. Окрім того, під час зустрічі обговорили стан будівництва ділянок для легкового автотранспорту та автобусів на пункті пропуску “Краковець-Корчова”.

“Щодо будівництва ділянок та розмежування руху автотранспорту та автобусів проведені наступні заходи – затвердили детальний план території, отримали викопіювання для одержання містобудівних умов та обмежень. Проектна організація завершує геологічні та геодезичні вишукування на ділянці будівництва, а також технічне обстеження існуючих будівель і споруд. Готуємо передпроектні пропозиції щодо основних параметрів об’єкта будівництва. Також маємо погоджено склад та зміст завдання на проектування”, - зазначив голова Львівської ОДА.

У межах онлайн – розмови порушили питання відновлення міжнародного залізничного сполучення Зауж (Республіка Польща) – Хирів (Україна) з продовженням маршруту по колії європейського стандарту в напрямку Нижанковичі – Перемишль.

Окрім того, сторони домовились про офлайн зустріч комісії з питань транскордонного співробітництва, яка діє в межах українсько-польської координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва у випадку пом’якшення карантинних обмежень.

На Львівщині чотири прикордонні дороги збудують за польські гроші

Було-стало: як відремонтували прикордонну дорогу Яворів-Грушів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів