Підвищення цін у львівському електротранспорті погодили з місцевим Євромайданом

16:49 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / Gazeta.ua

Відтак воно відбудеться орієнтовно наприкінці травня – на початку червня.

Як повідомляє сьогодні, 3 квітня, «Gazeta.ua», вчора на Львівському Євромайдані провели громадські слухання щодо підвищення плати за проїзд в міських трамваях та тролейбусах. Це чи перша подібна практика у місті, коли місцеві мешканці можуть схвалити або засудити прийняття рішення різними організаціями чи політичними силами.

Виконувач обов’язків директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа заявив, що в червні вони вимушені підняти ціну на проїзд в електротранспорті на 50 копійок – загальний квиток, та на 25 – пільговий. Заради заохочення громадян ціна на місячні проїзні підніматися не буде.

Підвищення буде наприкінці травня – на початку червня. Зараз квиток коштує 1.50 загальний і 75 копійок – пільговий.

Під час громадських слухань львів'янам пояснили, які показники вплинули на підвищення тарифу. За останні два роки зростання цін на запчастини, паливно-мастильні матеріали, енергоносії становило від 10- 93%на різні компоненти.

«Борг від держави – 6 мільйонів гривень, а нашим працівникам ми з лютого не виплачували зарплати. Тому, кошти від підвищення тарифів підуть на погашення заборгованості по заробітній платі та на ремонт електротранспорту», – каже Володимир Карпа.

Львів'яни не протестували проти підвищення цін в електротранспорті. Їх більше цікавило якість перевезень у трамваях та тролейбусах, та як усунути хамство контролерів.

На слуханнях також повідомили, що до кінця року у Львові з'явиться новий трьохсекційний трамвай «Електрон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів