Підприємства на Львівщині експортували до країн ЄС товарів на $1,4 млрд.

17:15 17 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Експорт товарів до країн ЄС підприємствами на Львівщині становив торік $1491 мільйон, імпорт з країн ЄС – $1702,4 млн.

Про це повідомили в п’ятницю, 17 травня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Частка країн ЄС в експорті та імпорті становила відповідно 79% та 63% в загальнообласному обсязі».

«Підприємства Львівської області найбільше експортують до Польщі, Німеччини, Чехії та Данії. Найбільше продавалось у Європу електротехнічне обладнання, меблі, текстильні матеріали та вироби, деревина та вироби з неї», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Основну частку імпорту товарів постачали партнери з Польщі та Німеччини. Найбільше з країн ЄС завозили текстильні матеріали та вироби, електротехнічне обладнання, механічне обладнання, паливо, нафта і продукти її перегонки», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Партнерами з країн ЄС у підприємства області вкладено $759 мільйонів прямих іноземних інвестицій (82% від загального обсягу). Найбільше інвестицій надійшло з Кіпру, Польщі, Німеччини та з Нідерландів. Найбільш привабливими для європейських інвесторів є промисловість області, сфера адміністративного та допоміжного обслуговування, фінансова та страхова діяльність, операції з нерухомим майном», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів