Перший в Україні мопсомат відкрили у Львові

17:03 17 липня 2024 р.

Фото до новини

Він запрацював у мережі магазинів «Шалені мопси».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

До 2022 року Назар Олексюк працював адвокатом та з початку повномасштабного вторгнення пішов добровольцем до війська. Чоловік потрапив до новоствореної 115 окремої механізованої бригади. Стояв на обороні Сіверськодонецька, а під час виходу з Лисичанська машина, в якій був Назар, підірвалась на міні. Чоловік відбувся контузією. Згодом він воював і на Авдіївському напрямку.

Після повернення в цивільне життя Назар облишив адвокатську діяльність. Його дружина ще у 2021 році відкрила перший зоомагазин «Шалені мопси», тож чоловік вирішив масштабувати цю справу: зареєстрував ФОП і в червні 2023 року відкрив ще один магазин.

Завантажити фото

«На війні мені довелося перебувати в різних умовах населених пунктів під сильними обстрілами. Там ми рятували собак і вивозили їх. Я за всім цим спостерігав і був дуже сильно вражений. Тож вирішив, що це також буде одна з моїх мотивацій – бути трошки ближче до допомоги тваринам», – розповідає Назар. 

Восени 2023 року підприємець довідався про перший конкурс ваучерної підтримки для ветеранів від Львівської міської ради. Чоловік подав заяву в останні дні приймання і отримав майже 150 тисяч гривень на розвиток бізнесу.

Завантажити фото

«Я отримав компенсацію за придбання великого акумулятора гелевого типу з інверторним перетворювачем. Я зараз використовую його при відключеннях світла. Це не генератор, він не шумить і не має вихлопів, а ще він гелевий, тобто безпечний. Він дозволяє працювати магазину під час відключень світла: є зв’язок, є термінал, вага працює, люди можуть бачити товар. За це дуже дякую. Я вважаю, що це був правильний хід з мого боку і з боку міської ради, яка підтримала цю пропозицію», – розповів Назар Олексюк.Також до ваучерної підтримки ввійшла компенсація за оренду приміщення та торгових стелажів. Окрім цього, ветеран придбав торговий апарат для продажу снеків і переобладнав для торгівлі кормами. Апарат назвали «мопсоматом». Його встановили в одному з житлових комплексів Львова на вул. Карла Мікльоша. «Мопсомат» працює автономно і дає можливість у будь-який зручний час 24/7 придбати там корм чи супутні речі для домашніх улюбленців.

«Це про доступність. Такий апарат дуже сильно наближає послугу до споживача. В мене є програма дистанційного стеження і я бачу, що хтось в першій ночі купив корм для кота, наприклад, чи о 12 годині. Звичайно це ще потрібно вдосконалювати, зараз є проблема з виключенням світла, від якого апарат дуже залежний. Але загалом це працює і це новинка, такого, наскільки мені відомо, ніхто в Україні не робив», – каже підприємець.

Завантажити фото

На основі попереднього досвіду у квітні цьогоріч Назар подався на ще один конкурс грантів від Українського ветеранського фонду «Варто почати свою справу». Його проєкт посів 7 місце серед 300 заявок і отримав грант на півтора мільйона гривень. Відтак ветеран зможе відкрити ще один магазин, створити робочі місця, а також встановити ще три «мопсомати».

«Ваучерна підтримка Львівської міської ради стала для мене маленьким, але дуже ефективним вкрапленням, що допомогло мені зробити наступні кроки вперед в розвитку мого ветеранського бізнесу.

Завантажити фото

Дуже дякую, що є такі програми і є куди подаватись. Також ще є грант від ЄРобота, тобто загалом чимало можливостей для ветеранів, куди рухатись. Вважаю, що завжди треба прагнути розширення бізнесу, тому що ринок є дуже насичений, концентрація і конкуренція просто шалена і перемагає той, хто більший», – каже Назар.

Нині зоомагазини «Шалені мопси» працюють у Львові на вул. Антоновича, 81 та на вул. Клепарівська, 7. А перший мопсомат є на вул. Карла Мікльоша, 25.

Завантажити фото

В асортименті зоомагазинів 70% товарів для котів, решта – собаки, папуги та гризуни. Інколи буває навіть для змій. Також в магазинах передбачена 10% знижка на всі товари для захисників та захисниць, ветеранів і членів їх родин.

Нагадаємо, у Львівській міській раді діє програма ваучерної підтримки для започаткування чи розвитку власної справи ветеранів, чи їх рідних. Минулоріч 30 ветеранів та їхніх дружин отримали до 300 тисяч гривень ваучерної підтримки на свій бізнес, а цьогоріч сертифікати отримали ще 53 ветерани та їх рідні. Загалом Львівська міська рада пропонує вже 13 видів ваучерів для допомоги підприємцям.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів