Перший бюджет Львівської об'єднаної територіальної громади готовий до обговорення депутатами

17:14 8 грудня 2020 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет ЛМР - без міського голови Андрія Садового - прийняв рішення «Про основні показники загального та спеціального фондів бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік».

Як наголосив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, погоджені показники тепер будуть обговорювати на засіданнях усіх депутатських фракцій, відповідних депутатських комісіях, після чого його буде винесено на розгляд і затвердження сесією ЛМР.

Про це пресслужба ЛМР повідомила Щоденний Львів

«Після рішення виконавчого комітету з цими показниками ми йдемо на обговорення до депутатських фракцій, до відповідних депутатських комісій, тоді ще раз виноситься на розгляд виконкому, і лише після цього виноситься на розгляд і затвердження сесією ЛМР.

Відзначу, що цей бюджет особливий, адже це вперше ми готували не бюджет міста Львова, а бюджет об'єднаної територіальної громади, куди входить 17 населених пунктів. Основні показники, які сьогодні подані на розгляд, базуються на нормативах, які визначив уряд України. Зокрема, ми чітко знаємо, які оклади будуть за тарифною сіткою для працівників, наскільки виросте ціна споживчого кошика, наскільки зростуть енергоносії. Відповідно, ці всі показники ми обрахували і вийшли на «технічний бюджет». Бюджет повністю готовий. Над ним працювало більше 100 працівників департаменту фінансової політики. Усі наші відділи й управління брали в цьому участь.

Порівнювати цей бюджет із бюджетом Львова на 2020 рік некоректно, бо це абсолютно різні бюджети. Зараз це бюджет ОТГ, де є вже зовсім інші показники. Враховуючи всі показники, ми матимемо 8,5 млрд грн доходів і видатків загального фонду бюджету", — розповів Олег Іщук.

Опісля заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків запропонував внести технічну правку до рішення, щоб мати можливість переглянути інвестиційні видатки, перекинути кошти із загального фонду у бюджет розвитку, аби забезпечити фінансування закладів медицини й освіти на рівні не нижчому, ніж цього року.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий не брав особистої участі  у засідання виконкому ЛМР, оскільки у ці дні лікується від коронавірусної інфекції. 

Розрахунок Львова на IT і туризм був хибним: названо втрати від закриття кордонів

Інспектори поповнили бюджет Львова на 6 млн грн за рахунок водіїв

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів