Першу чергу Набережного кварталу у Львові здадуть восени

12:32 27 червня 2014 р.

Фото до новини

У понеділок у Львові на вулиці Пулюя відновлять будівництво житлового комплексу «Набережний квартал».


Відео: Львівський прес-клуб

Про це на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив співзасновник ЖК «Набережний квартал» Юрій Сусляк. Кількаденна пауза в будівництві відбулася через пікети, організовані конкурентами, які продають житло значно дорожче, пояснив Сусляк.

Нагадаємо, що 1 квадратний метр площі у новобудові «Набережний квартал» коштує 5 900 грн, тоді як в інших забудовників вона становить .

Проект «Набережний квартал» стартував у 2012 році у Хмельницькому з житлового комплексу на 12 під’їздів, розповів Юрій Сусляк. З них, за його словами, 11 під’їздів уже здані в експлуатацію, останній викінчать упродовж місяця. Квартал на 15 під’їздів зарах будують у Вінниці, є аналогічні проекти у Рівному і поблизу Києва.
Принцип будівництва, про який розповіли організатори прес-конференції, такий: насамперед, пайовики сплачуючи внески за житло, а потім створюють житлово-будівельний кооператив, який, після введення житла в експлуатацію, перетворюється в об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Саме ОСББ, як передбачено законодавством, зможе оформити у власність не лише ділянку, на якій збудовано житловий комплекс, але й прибудинкову територію.

«Кожен під’їзд будуємо в середньому від 4 до 6 місяців, завдяки оптимізації будівельних процесів, відлагодженій логістиці, відпрацьованому проекту. Це відповідно дозволяє зменшити видатки на механізми та обладнання, охорону будмайданчика тощо, пояснив  Юрій Сусляк. - Підприємство також не залучає дорогих кредитних коштів, що, зазвичай роблять, інші забудовники, і не закладає надприбутків у формуванні цінової політики. Саме така схема дозволяє суттєво зменшити ціну кожного квадратного метра», – наголосив засновник ЖК «Набережний квартал».

«Принцип проектування Набережного кварталу був узятий з правил конструктивних рішень сейсмічних районів. Загальна міцність будівлі забезпечена поясами жорсткості, розміщеними на кожному третьому поверсі і в основі будівлі. Матеріалом несучих стін обрана цегла, перекриття – круглопустотні плити. Щоб загальне навантаження на ґрунт було якомога меншим, ми вибрали плитний тип фундаменту – це суцільна монолітна плита під будівлею. Своїм периметром вона виходить за контур несучих стін, що забезпечує нормативну стійкість будівлі» - пояснив член проектної групи ЖК «Набережний квартал» Антон Золотарьов.

Щоб придбати житло у Набережному кварталі пайовик укладає договір із забудовником на сплату пайових внесків, а відтак, стає членами ЖБК, пояснив юрист ЖК «Набережний квартал» Олександр Заблоцький.

«Договір доповнюють додатоком, у якому регулюють терміни та порядок внесення пайових внесків. Після завершення будівництва і сплати всіх пайових внесків, кооператив видає пайовику всі необхідні документи для реєстрації права власності, подає їх у реєстраційну службу, і пайовик отримує свідоцтво на право власності на квартиру», – зазначив юрист.

Перший під’їзд Набережного кварталу у Львові забудовники планують здати вже цієї осені.

«За два роки, впродовж яких ми будуємо аналогічні житлові комплекси, жодних порушень термінів не було. Маємо намір збудувати не лише один квартал, але серйозно та надовго закріпитись на будівельному ринку Львова. Тому зацікавлені, аби цей будинок збудували і здали вчасно»,- наголосив Юрій Сусляк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів