Особливості вибору сантехніки

10:58 12 лютого 2021 р.

Фото до новини

Сучасний ринок сантехніки дуже різноманітний. Продавці пропонують обладнання для ванних та душових кімнат, санвузлів.

Проте, не вся сантехніка відрізняється надійністю та довговічністю. Якщо потрібні якісні аксесуари або сантехніка Львів, тоді звертайтесь до інтернет-компанії СвітСантехніки. Тут представлено багато різних технічних засобів.

Поняття та види сантехніки

Сантехніка являє собою ряд технічних засобів, які належать до водопостачання та каналізації. Раковина, ванна та унітаз – це сантехнічний мінімум, який присутній у будь-якій квартирі або приватному будинку. У дорогих котеджах зазвичай санвузол є на кожному поверсі. Сантехнічні прилади повинні відповідати загальному стилю та кольоровій гамі помешкання.

Рекомендації щодо вибору сантехніки

Плануючи придбати сантехніку для дому, треба з'ясувати критерії її вибору. Не треба на перший план ставити низьку ціну. Адже з таким підходом не вийде обрати якісну та довговічну модель. Низькоякісна сантехніка швидко вийде з ладу та доведеться знову вкладати кошти в її купівлю та заміну. Критерії вибору залежать від виду сантехніки.

Особливості вибору унітазу

При виборі цього елементу сантехніки слід звертати увагу на матеріал виготовлення. Унітази виробляють із фаянсу та фарфору. Останні моделі більш міцні, якісні та мають удвічі більший строк служби (близько 30 років).

За способом монтажу є унітази підлогові, настінні. Перші дешевші та простіші в установці. Настінні моделі більш компактні, дозволяють зберегти корисну площу. Проте, коштують вони дорожче.

За формою чашки є унітази тарілчасті, козиркові та воронкоподібні. Перші вважаються застарілими та негігієнічними. Сьогодні їх випускають лише вітчизняні виробники. Воронкоподібні моделі найсучасніші та найзручніші. Унітази можуть мати одинарну або подвійну систему зливу. Останній варіант більш економічний.

Особливості вибору раковини

Раковину обирають за матеріалом виготовлення та формою. У продажу є скляні, металеві, мармурові, кам’яні та керамічні моделі. Останні найбільш популярні. Краще брати фарфорову раковину. Вона дорожча, проте довговічніша.

Стосовно форми ліпші овальні або напівкруглі раковини. Вони ергономічні та більш безпечні. Для економії місяця можна обрати трикутну модель без бортів.  

Особливості вибору ванни

Ванни бувають чавунні, керамічні та акрилові. Перші найміцніші. Їх строк служби більше 30 років. Вода в такій ванні довше зберігає свою температуру. Проте чавунні моделі дуже тяжкі та дорогі. Розмір та форма ванни бувають різними. Є кутові, прямокутні, квадратні ванни, із місцем для сидіння та без нього. Вибір слід робити з урахуванням площі приміщення та власних смаків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів