Об'єкти ЛКП Львівавтодор контролюють з... російського Санкт-Петербургу

11:56 18 березня 2021 р.

Фото до новини

Спецслужби Російської Федерації можуть вимкнути всі світлофорні об’єкти Львова і збирати відеоінформацію з найбільших транспортних вузлів міста.

Про це написав у ФБ Сергій Журбенко, який працював начальником відділу телекомунікацій у Львівській міській раді, повідомляє Dailylviv.

"На комунальному підприємстві, що є у власності громади міста Львова - «Львівавтодор», встановлено систему контролю доступу та обліку робочого часу Guard Light виробництва російської компанії Iron Logic

Права на програмне забезпечення Guard Light, що використовується ЛКП «Львівавтодор», належать російській організації:  общество с ограниченной ответственностью "Научно-производственная фирма "Медицина-техника"

Зазначене підтверджується наявністю цих даних у реєстрі Мінкомзв’язку РФ. Зазначене програмне забезпечення Guard Light можна придбати на умовах оплати винагороди ліцензіату ООО НФП «Медицина-Техника» (Санкт-Петербург, РФ).

У відповідності до заявлених характеристик програмне забезпечення Guard Light дозволяє одночасну роботу з об’єктами через Інтернет, дистанційне керування контролерами, роботу через проксі сервер. Все зазначене дозволяє зробити висновок про наявність прихованих можливостей для розробників програмного забезпечення віддаленого впливу на систему, надання можливості увійти на підприємство невстановленим особам, зчитування повної інформації про всіх співробітників підприємства та їх пересування.

З огляду на випадок проникнення на підприємство невідомих осіб, який мав місце 27 липня 2019 року, не виключено, що це також відбулось внаслідок можливостей дистанційного впливу на систему контролю доступу Guard Light з боку російських розробників програмного забезпечення та обладнання. Зауважимо, що розслідування цього випадку проникнення на підприємство так і не знайшло свого логічного завершення, не встановлено причетні особи, не проінформовано про результати.

Враховуючи, що ЛКП «Львівавтодор» є одним із найбільших реципієнтів міського бюджету міста Львова, є монополістом з обслуговування всіх світлофорних об’єктів міста, володіє відеоінформацією з найбільших транспортних вузлів міста, не виключений інтерес спецслужб Російської Федерації до цього підприємства.

У таких умовах директор підприємства Єстеферова О.В. та заступник директора підприємства з питань безпеки Власюк О.В. не тільки не припинили використання програмного забезпечення та обладнання виробництва Російської Федерації, але ініціюють подальше розширення зазначеної системи. 

ЛКП «Львівавтодор» сплачує винагороду за використання програмного забезпечення Guard Light, чим фактично через посередників фінансує бізнес країни агресора – Російської Федерації з використанням коштів міського бюджету міста Львова.

Меню програми Guard Light, звіти, що формуються програмою, вхідна та вихідна інформація відображаються російською мовою, використання української мови не передбачено. Вважаємо, що таким чином посадові особи, зокрема директор підприємства Єстеферова О.В. порушують норми чинного законодавства України, допускаючи використання на комунальному підприємстві російської мови. 

Крім того, за письмовими свідченнями самого Власюка О.В., права адміністрування системи контролю доступу та обліку робочого часу Guard Light є поза сферою впливу працівників та посадовців підприємства і знаходяться у ФОП Мрака Оксана Богданівна (с. Вовчатичі, Жидачівського району Львівської області). Будь-якими детальними характеристиками та правами адміністрування цієї системи Власюк О.В. не володіє, що створює загрозу проникнення сторонніх осіб на підприємство та витоку інформації про облік працівників та їх пересування.

Андрій Білий ( в.о. начальника управління безпеки міста, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради - DL), відомий як син депутата "Єдиної Росії" у Криму, про якого кажуть як лобіста інтересів Чуркіна, і який зараз вже опікується управлінням безпеки міста Львова, безпосередньо впливав на призначення на посади і Єстеферової, що зовсім нещодавно приїхала з міста Покров Дніпропетровської області, і досі там зареєстрована, і Власюка (зареєстрований у Хмельницькому), який, на жаль, не володіє українською мовою і постійно на роботі спілкується російською (дуже часто нецензурною).

Так може корінь зла якраз у тому Білому і його безпосередньому керівнику Садовому?"

Юрій Діль уже не начальник управління безпеки Львова

У Львові встановили "інтелектуальний" світлофор за 1 млн 262 тис грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів