Нові рахунки для слати єдиного соцвнеску є на сайті Міндоходів і зборів. Взірець заповнення

09:56 22 жовтня 2013 р.

Нові рахунки для слати єдиного соціального внеску з першого жовтня можна подивитися на офіційному сайті Міністерства доходів і зборів і на офіційному субсайті головного управління Міністерства доходів і зборів Львівської області, а також на стендах в центрах обслуговування платників податків.


Відео: Львівський прес-клуб

 Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «6 хвилин про» повідомив Володимир Біляк, начальник відділу адміністрування єдиного соцвнеску управління доходів і зборів з фізичних осіб головного управління Міндоходів у Львівській області.

з 1 жовтня 2013 року Міністерство доходів і зборів цілковито  здійснює всі процедури з адміністрування єдиного соціального внеску. Тобто воно перебрало на себе функцію, яку дотепер виконував Пенсійний фонд. 

Порівняно з тим як сплачували соціальний внесок до Пенсійного фонду майже нічого не змінилося пояснив Володимир Біляк. Лише при заповненні платіжки в полі «2» потрібно  писати «101», без винятку для всіх видів сплати єдиного  соціального внеску. В кожному районі є по 10 рахунків. Підприємці самі за себе платять на один рахунок, за найманих працівників – на інший. Взірець заповнення можна побачити на відео.

Якщо у платника була переплата,то вона автоматично перейде на новий рахунок. Усі сальдо по всіх рахунках передають Міністерству доходів і зборів, наголосив Володимир Біляк.

Володимир Біляк також зазначив, що згідно з пунктом 2.1 положення про формування і подання платниками звітності, звіт надісланий поштою не вважається поданим. Це суттєва відмінність від звітності по податках. Приймання звітності відбувається або за місцем податкового обліку, або в електронному вигляді. Для цього розроблено форми електронних документів і можливість платити через інтернет.

 «Ми вітаємо, якщо платник зробить електронно-цифрові підписи. Їх роздають безкоштовно в центрі сертифікації у Львові за адресою: Стрийська ,35.  Це відбувається швидко і оперативно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів