Не розрахувалася за пільговиків: Львівщина у першій трійці залізничних боржників

23:16 19 січня 2021 р.

Фото до новини

Укрзалізниця у 2020 році отримала від місцевих органів влади лише 28% компенсацій за пільгові перевезення пасажирів у приміському сполученні

Про це інформує Укрзалізниця, пише DailyLviv.

За її інформацією, у 2020 році надано послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на суму 285,3 млн грн. Натомість отримала лише 28 % компенсацій від місцевих органів влади.

Серед найбільших боржників – місцеві органи влади: Харківської області (38,6 млн грн), Київської області (25,0 млн грн), Львівської області (17,3 млн грн), Одеської області (10,8 млн грн), Дніпропетровської області (17,9 млн грн) та м. Київ (29,5 млн грн).

Лідерами за обсягом погашення боргу є місцеві органи влади Херсонської, Луганської, Миколаївської, Житомирської та Волинської областей, а антилідером – місто Київ, рівень сплати боргів якого за перевезення пільговиків дорівнює нулю.

В Укрзалізниці зазначають, що загалом такий низький рівень відшкодувань перевізнику витрат за надані послуги сповільнює розвиток приміських залізничних перевезень, обмежує можливості компанії в поліпшенні сервісу для пасажирів та оновленні рухомого складу.

Укрзалізниця закликає органи місцевої влади віднайти можливість якомога швидше компенсувати збитки за перевезення громадян пільгових категорій у приміському сполученні.

Нагадаємо, за словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака, компанія планує укладати з місцевими органами виконавчої влади публічні договори на приміські пасажирські перевезення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів