Національний банк вилучає з обігу три монети

15:15 1 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua/

Українці не зможуть з 1 жовтня використовувати три монети для здійснення готівкових розрахунків.

Про це повідомили в Національному банку України, де також розповіли: «1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжних засобом та будуть вилучені з готівкового обігу. Рішення про вилучення дрібних монет з обігу – це частина комплексного рішення з оптимізації Національним банком України номінального ряду банкнот та монет гривні».

«У перспективі номінальний ряд гривні скоротиться із 17 до 12 номіналів. Залишиться шість номіналів монет та шість номіналів банкнот. Це зробить готівкові розрахунки зручними, простими та комфортними», – поінформували також у НБУ.

«Водночас, громадяни зможуть обміняти монети дрібних номіналів без обмежень та безкоштовно на монети та банкноти інших номіналів у сумах, які кратні 10 копійкам, в усіх відділеннях українських банків до 30 вересня 2020 року включно, а в Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль) – до 30 вересня 2022 року включно», – розповіли також у НБУ.

«Зобігу поступово виводитиметься й монета номіналом 25 копійок, яка поки що залишиться платіжним засобом. Але ті монети номіналом 25 копійок, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг і поступово їх ставатиме все менше. Отже, в обігу залишатимуться монети номіналами 10, 25 та 50 копійок», – повідомили також у НБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів