Національний банк увів в обіг оновлені банкноти

11:48 20 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Нацбанк ввів у п’ятницю, 20 грудня, в обіг оновлені банкноти номіналом 50 гривень і монети номіналом п’ять гривень, які поступово замінять відповідні паперові банкноти.

Про це повідомили в НБУ, де також розповіли, що першочергово Національний банк планує увести в обіг по п’ять мільйонів 50-гривневих банкнот та п’ятигривневих монет. Перша партія цих грошових знаків уже розподілена між підрозділами Національного банку в регіонах.

Банки зможуть відсьогодні отримувати оновлені грошові знаки в Національному банку і видавати їх своїм клієнтам.  Нацбанк створив максимально зручні умови для громадян – їм не потрібно обмінювати банкноти номіналами п’ять та 50 гривень попереднього зразка на оновлені обігові монети та банкноти. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими грошовими знаками, і попередніми банкнотами відповідних номіналів.

Банкноти номіналами п’яти та 50 гривень попередніх років випуску поступово – у результаті природнього зношення – будуть замінюватися в обігу монетами та оновленими банкнотами. З часом кількість оновлених банкнот та монет у обігу буде збільшуватися залежно від потреб економіки.

Як інформував «Щоденний Львів», голова НБУ пояснив зміцнення гривні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів