Найдорожчі в області маски купить 8-ма лікарня Львова

11:45 25 березня 2020 р.

Фото до новини

«8-ма міська клінічна лікарня міста Львова» підписала договір із приватним підприємцем Миколою Паламарем на придбання медичних масок на загальну суму 100 тисяч гривень.

Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, інформують "Наші гроші. Львів".

За договором, який уклали ще 18 березня, придбають 4 тисячі медичних масок, відтак вартість однієї становитиме 25 грн. Це сьогодні найвища ціна на медичні маски на тендерах у Львівській області.

Нагадаємо, що уряд спростив порядок закупівель товарів спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу в Україні, до яких належать і медичні маски, а тому договір уклали без конкурсу.

Інші державні структури, які цими днями проводили аналогічні закупівлі, придбали маски дешевше. Прокуратура Львівської області придбала маски по 20 грн/шт (угода від 23 березня), комунальне підприємство «Залізничнетеплоенерго» – по 19 грн/шт (угода від 19 березня) , а Бродівська центральна районна лікарня за 10 грн/шт (угода від 19 березня) .

Варто зазначити, що менш ніж тиждень тому, 17 березня, «Івано-Франківська районна лікарня» (Яворівський район, Львівська область) купувала медичні маски у кілька десятків разів дешевше. Тоді їх ціна становила всього 62 копійки за штуку.

«Наші гроші. Львів»  раніше аналізували закупівлі одноразових медичних масок у Львівській області укладених протягом 3-13 березня.  Виявилось, що їх замовляли із різницею в ціні у понад 2000% – від 0,7 грн до 16,5 грн за одиницю.

Приватний підприємець Микола Паламар також раніше продавав маски суттєво дешевше. Зокрема, 2 березня він уклав угоду з санаторієм «Трускавець» Служби безпеки України, за якою постачатиме їх значно дешевше  – по 70 копійок за маску.

Микола Паламар зареєстрований підприємцем у Львові. З початку 2019 року уклав 21 контракт на 450 тис. грн. У 2014 році Антимонопольний комітет оштрафував Паламара за спотворення торгів. Підприємець разом із ТОВ «Медична фірма Авіцена» імітували конкуренцію на закупівлі медтоварів від Львівської обласної клінічної лікарні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів