Найдорожче земельну ділянку продали в оренду в Мостиському районі

16:01 9 жовтня 2020 р.

Фото до новини

У Львівській області на земельних торгах, які відбулися у 2020 році, продано право оренди 70 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) для товарного сільськогосподарського виробництва та - фермерського господарства, загальною площею 1,1 тис. гектарів.

Про це інформує Урядовий портал, пише DailyLviv.

Величина річної плати за користування ділянками, визначена за підсумками торгів, становить 1,3 млн грн (18,2% від нормативної грошової оцінки цих ділянок), який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

Найдорожчий продаж права оренди цього року відбувся з аукціону, який проводився 7 лютого 2020 року. За результатами цього аукціону продано право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту), площею 27,08 га, розташованої на території Соколянської сільської ради Мостиського району Львівської області.

Розмір річної плати за користування земельною ділянкою перевищив стартову ціну продажу права оренди у 27,7 раза та становить понад 181 тис. грн (221% від нормативної грошової оцінки цієї ділянки), який орендар сплачуватиме щорічно до бюджету місцевої ради. Ділянка призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Довідково

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти з зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ і кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів