Найбільше "спроможношкільних" коштів з держбюджету одержала Солонківська ОТГ

19:18 30 вересня 2020 р.

Фото до новини

Загальний обсяг уже спрямованої субвенції для Солонківської ОТГ склав 7,9 млн грн.

„Спроможна школа для кращих результатів” – це урядова програма фінансової підтримки закладів освіти, в першу чергу на ремонт та завершення недобудованих будівель, закупівлю обладнання для кабінетів тощо. 

Це дає змогу зробити шкільне середовище безпечним та комфортним як для учнів, так і для вчителів. Загальний ресурс для Львівщини на цю мету визначений в обсязі 20 млн гривень. 

"Субвенція місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» передбачає фінансування, що призначено на завершення будівництва, закупівлю обладнання та створення навчальних кабінетів, оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях. На фінансування проєктів могли претендувати опорні та інші школи, в яких здобувають освіту не менше 350 учнів. Однією з важливих умов для участі у проєкті було також забезпечення частки співфінансування за кошти відповідних бюджетів", - розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У конкурсі проєктів перемогли Самбірська гімназія, опорний заклад загальної середньої освіти „Дублянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Героя України Анатолія Жаловаги” Жовківської районної ради, Червоноградська гімназія, опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Героя України Миколи Паньківа Солонківської сільської ради.

Сьогодні місцевому бюджету Солонківської ОТГ спрямовано понад 3,3 млн грн  для капремонту. До слова, загальний обсяг уже спрямованої субвенції місцевим бюджетам перевищив 8,2 млн грн, у т.ч. 7,9 млн грн. для Солонківської ОТГ та 0,3 млн грн – м. Червонограда.

Нагадаємо, що на посаду голови цієї ОТГ балотується екснардеп і землевласник Богдан Дубневич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів