Найбільше родовище газу знайшли у Польщі біля Перемишля

20:35 11 травня 2021 р.

Фото до новини

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) провела додаткові свердління в регіоні Підкарпаття на південному сході Польщі. Унаслідок цих робіт виявлено додаткових 50 мільйонів кубометрів газу на покладах у Перемишлі, Миротині та Кульні.

Цитований у комюніке очільник компанії PGNiG Павел Маєвський сказав, що «завдяки новим свердловинам досягнуто газоносних горизонтів, які раніше не експлуатувалися».

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Біля Перемишля є найбільше родовище природного газу в Польщі. Першу свердловина тут зроблено 1958 року. Спочатку ресурси цього родовища оцінювали у 74 мільярди кубометрів природного газу, 90 відсотків з яких уже видобуто. Однак, завдяки проведенню розвідувальних та оцінювальних заходів торік у перемишльському родовищі задокументовано 3,3 мільярда кубометрів нових ресурсів газу.

Подібна ситуація і з миротинським родовищем, яке почали експлуатувати 1962 року. Спочатку його ресурси оцінили у 4,5 мільярда кубометрів природного газу. Досі видобуто 4,2 мільярда кубометрів, але на основі нових аналізів виявлено можливість існування раніше не експлуатованих газоносних рівнів потужністю до 1 мільярда кубометрів.

Нафтогаз і PGNiG видобуватимуть газ біля українсько-польського кордону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів